Finaldags i Umag och Gstaad

Ryssen Nikolay Davydenko har varit riktigt het på sistone och har idag chansen att vinna back-to-back titlar. Förra veckan tog Davydenko hem den ärofyllda turneringen i Hamburg och nu har han alltså möjligheten att spela hem ytterligare en trofé i Umag, Kroatien. För motståndet står den rutinerade spanjoren Juan Carlos Ferrero, som i sin semifinal vann en riktig thriller mot Andreas Seppi 6-1, 6-7(5), 7-5. Den gamle Roland Garros vinnaren kommer få fullt upp med Davydenko som fullkomligt demoliserade Jurgen Melzer och bara lät österrikaren vinna två ynka game.

Kanske är ryssen på väg tillbaka till den formen som tog honom till final i Masters Cup, Shanghai, i slutet av förra året. Vindsnabbe Davydenko har inlett året väldigt tveksamt och dragits med en del skador men nu när det snart vankas hardcourtsäsong i Nordamerika känns det som att han blir att räkna med på allvar.

Om finalen i Los Angeles håller dålig standard så är finalen i Gstaad nästan ännu sämre; där möts nämligen två spelare som aldrig förr varit i final på ATP-nivå, nämligen Thomas Bellucci och Andreas Beck. Det blir en ganska speciell final på många sätt och vis. Det händer inte speciellt ofta att två vänsterhänta spelare möts i en ATP-final och än sällsyntare är det kanske att båda är på jakt efter sin första titel.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0