Federer till Båstad?

Var inne och surfade lite på www.eurosport.se häromdagen och bomben om att Federer ska till Båstad fick mig att hoppa ur stolen. Givetvis en fantastisk nyhet för oss tennisälskare i Sverige att få möjligheten att se tidernas bästa spelare på plats i Swedish Open i Båstad. Nu är det inte hundra procent säkert, men Thomas Johansson, tennisspelare och sportchef för Swedish Open, uppgav att schweizaren hade lovat honom personligen att komma innan karriären tar slut.
Att han inte kommer till denna upplagan står redan klart så det mest troliga är att han kommer till nästa års turnering. Det hade gett ytterligare en dimension till Swedish Open, som redan är en av de mest populära turneringarna på touren.

Får vi se tidernas bästa glida på Båstads grus?

Serveess satte punkt

Masters Series Rom
Andra omgången
Richard Gasquet -  Ernests Gulbis 2-1 (6-2,1-6,6-4)

Richard Gasquet och Ernests Gulbis bjöd precis på en riktigt underhållande match under strålkastarljuset i Rom. Det var många högklassiga baslinjesdueller som allt som oftast avslutades med vinnande slag. Fransmannen Gasquet inledde klart starkast och behövde inte anstränga sig allt för mycket då Gulbis hade problem med sin backhand och allt som oftast slog ut eller för mycket centralt så att Gasquet fick styra ostört. Gasquet spelade hem första set ganska komfortabelt.
Letten skakade en hel del på huvudet och verkade inte alls bekväm med sitt spel, men till andra set kom han ut som en ny spelare och spelade bländande tennis och sopade banan med Gasquet. Han fick ordning på sin backhand vilket ledde till att han fick Gasquet under press så han kunde avgöra framme vid nät eller med tunga forehandslag.
Tredje setet kom att bli det jämnaste då bägge spelarna tog fram sin bästa tennis och vägrade ge sig. Tyvärr för min del, då jag satt och höll tummarna för Gulbis, så var det fransmannen som lyckades ta vara på en breakboll först vid ställningen 3-3. Spelarna fortsatte sedan att hålla sina servar och Gasquet avslutade matchen på bästa möjliga sätt genom att dunka in ett serveess. Bolltrollaren Gasquet blev därmed andra fransman att ta sig till tredje omgången då Gilles Simon tidigare under kvällen lyckats slå ut hemmahoppet Fabio Fognini i en tresetare.
Övriga resultat från dagens spel ser ut enligt följande:

Första omgången
Richard Gasquet - Jo Wilfred Tsonga 2-0 (7-6(2),6-4)

Andra omgången
Rafael Nadal - Andreas Seppi 2-0 (6-2,6-3)
Fernando Verdasco - Mardy Fish 2-1 (6-4,5-7,6-3)
Marin Cilic - Christophe Rochus 2-1 (6-0,5-7,6-2)
Juan Martin Del Potro - Victor Troicki 2-1 (6-3,1-6,6-3)
Stanislas Wawrinka - Mikhail Youzhny 2-0 (6-3,7-6(5))
Tommy Robredo - Philip Kohlschreiber 2-0 (6-2,7-6(5))
Gilles Simon - Fabio Fognini 2-1 (6-7(6),6-2,6-3)
Mischa Zverev - Paul Henri Mathieu 2-1 (3-6,7-6(5),6-0)
Radek Stepanek -. Feliciano Lopez 2-0 (6-2,6-1)
Roger Federer - Ivo Karlovic 2-0 (6-4,6-4)

Guillermo Coria slutar

Gick nyss in på Text-TV och möttes av det tragiska beskedet om att Guillermo Coria bestämt sig för att lägga av. Sin sista titel tog han i Umag, genom finalseger över spanjoren Carlos Moya. Sedan dess har skadorna förföljt honom, samtidigt som han inte lyckats prestera på banan. Totalt blev det nio titlar på touren, ingen i Grand Slam, men dock två i Masters Series. Karriärens höjdpunkt var nog däremot avancemanget till final i Roland Garros 2004, där han till slut fick ge sig mot brasilianaren Gaston Gaudio i en lång femsetare. Det är med stor respekt som vi nu tackar 27-årige Coria för en nioårig uppvisning.

 Guillermo har bjudit publiken på högklassig tennis i nio år. Här efter finalförlusten mot Gaston Gaudio I Rolland Garros 2004.

Stjärnsmäll för Murray

Masters Series Rom
Andra omgången
Juan Monaco - Andy Murray 2-1 (1-6,6-3,7-5)
Robin Söderling - Victor Crivoi 2-1 (6-1,6-7(2),6-1)

Kvalspelaren Juan Monaco skrällde ordentligt och slog ut fjärdeseedade Andy Murray tidigare idag. Argentinaren Monaco som trivs väldigt bra på gruset är för tillfället rankad på en 58d:e plats men har som bäst varit uppe på en 14:e plats. I och med dagens skräll så är han nu framme i tredje omgången och där får han möta den lovande kroaten Marin Cilic.
Även sjundeseedade ryssen Davydenko mötte sin överman idag och förlorade i två raka set mot Jurgen Melzer från Österrike. Melzers seger gladde säkerligen även hans svenske tränare Joakim Nyström och själv kan jag inte mer än att gratulera.
Nyström och alla andra svenskar kan även glädja sig åt att Robin Söderling gjorde sitt jobb och slog ut Victor Crivoi i andra omgången. Det är första gången denna säsongen som Söderling klarar sig förbi andra omgången i en Mastersturnering. Oturligt nog för Söderlings del så lär han stöta på gurskungen Nadal i tredje omgången och spanjoren blir minst sagt en svår nöt att knäcka. Men ingenting är omöjligt och om inte annat så blir det säkert en rolig match för svensken att spela eftersom han och Nadal har utvecklat en viss rivalitet. Alla minns väl deras möte i Wimbledon år 2007.
Jag återkommer senare under dagen med fler matchrapporter och resultat.

Söderling visade klass

Masters Series Rom

Första omgången

Robin Söderling - Marcel Granollers 2-0 (6-3,6-0)
Tommy Robredo - Marat Safin 2-1 (2-6,7-6(5),6-2)

Kan glatt meddela att turneringens enda svensk Robin Söderling utklassade spanjoren Marcel Granollers i två enkla set under gårdagen. Granollers var inte i stånd att kunna stå emot Söderlings tunga baslinjespel och mäktade bara med att ta tre game på hela matchen. Detta var givetvis en viktig seger för svensken som nu har mycket stora möjligheter att ta sig vidare till tredje omgången om han gör sitt jobb mot kvalspelaren Victor Crivoi i andra rundan.
Marat Safin åkte på en tung förlust då han var på väg mot en till synes enkel seger mot spanjoren Tommy Robredo. Vid ställningen 4-1 i andra set tappade Safin konceptet helt och Robredo lyckades vända och vinna i tiebreak. Tredje set blev sedan en kort historia där Robredo vann med klara 6-2. Jag lider verkligen med ryssen som blivit offer för osannolika vändningar i tre Mastersturneringar i rad. Det måste verkligen ta hårt på hans psyke och finnas med i bakhuvud varje gång han ska försöka avgöra en match. 
Får be om ursäkt för den sena rapporteringen, men man måste få vara ute och få njuta av det vackra vädret. Här kommer i alla fall övriga resultat från gårdagen:

Första omgången
F Gonzalez - J Chardy 2-0 (6-4,6-1)
P Kohlschreiber - S Bolelli 2-1 (4-6,6-1,6-0)
M Zverev - T Berdych 2-1 (4-6,6-2,7-5)
F Lopez - T Bellucci  2-0 (6-4,6-2)
J Melzer - J Benneteau 2-1 (3-6,6-2,6-3)
M Fish - I Andreev 2-1 (6-3,4-6,7-6(2))
A Seppi - S Querrey 2-1 (3-6,6-4,6-3)
J Tipsarevic - J Acasuso  2-0 (6-3,6-4)
 M Youzhny -  D Gimeno-Traver 2-0 (7-5,6-4)
E Gulbis - N Almagro 2-1 (3-6,7-6(5),6-2)
F Fognini  - F Volandri 2-1 (6-7(3),6-1,7-6(4))

Andra omgången
Novak Djokovic - Albert Montanes 2-0 (7-6(5),6-0)


Ursäkta blundern

Jag upptäckte nu att jag gjorde en stor miss när jag skrev min artikel inför turneringen i Rom. Självklart är Simone Bolelli ett stort hot mot övriga spelare och även han är ju italienare. Han är kanske det största hemmahoppet av alla och jag vet inte vad jag tänkte med när jag glömde att nämna honom bland hemmafavoriterna. Bolelli ska just i detta nu inleda sin första match mot tysken Philip Kohlschreiber. Det återstår att se om hemmapubliken kan bära fram den 23årige hemmaspelaren till seger.


Borg klar för spel i Kina

ATP Champions Tour släppte nyligen nyheten om att bland andra Björn Borg, John McEnroe och Mats Wilander ska ställa upp i en veteranturnering i Kina.
Dessa namn är fortfarande högintressanta och man räknar med att 6000-7000 entusiastiska supportrar kommer att vara på plats för att få se dem spela i Sichuan Tennis Centre. Turneringen kommer även att sändas i kinesisk television vilket säkert kommer att bli väldigt underhållande för tv-tittarna. Utöver Borg, McEnroe och Wilander är det också klart att Michael Chang och Marcela Rios kommer till spel. Det är minst sagt ett meriterat startfält då dessa fem herrar tillsammans har spelat ihop 26 Grand Slam-titlar.
Turneringen spelas mellan den femte och åttonde november och innan dess kommer arrangörerna att presentera tre superstjärnor till. Jag väntar med spänning på dessa namn och är övertygad om att det kommer att bli en fantastisk upplevelse att få se dessa tennislegendarer göra upp igen.

Halva dagen regnade bort

Masters Series Rom
Första omgången
Stanislas Wawrinka - Igor Kunitsyn 2-0 (6-3,6-4)
Marin Cilic - Igor Kunitsyn 2-0 (6-2,6-2)
Albert Montanes - Potito Starace 2-0 (7-6(8),6-4)

Regnet förstörde första dagen på gruset i Rom. Men jag hann ändå med att se tre bra matcher innan ovädret bröt ut. Stanislas Wawrinka visade upp god form i Monte Carlo, och han var minst lika bra när han idag slog ut ryssen Igor Kunitsyn i två raka set, 6-3,6-4. Jag tror Wawrinka kan gå långt även denna vecka, och jag är speciellt förtjust i hans underbara enhandsbackhand.
Kroaten Marin Cilic visade också prov på god form, när han slog ut italienske hemmahoppet Flavio Cipolla, även det i två enkla set, 6-2, 6-2. Man kan förstå att han var revanschsugen sedan han fick lämna banan med svansen mellan benen efter att blivit förnedrad av Fabio Fognini i Monte Carlo. 
Dagens mest underhållande match var emellertid sammandrabbningen mellan de två grusexpertena Albert Montanes och Potito Starace. En jämn match med många långa dueller, där Montanes till slut kunde knäcka dagens andra  hemmahopp Starace med setsiffrorna 7-6, 6-4.

Övriga resultat från dagens slutförda matcher:
Juan Monaco - Nicolas Kiefer 2-0 (6-2,6-3)
Christophe Rochus - Juan Ignacio Chela 2-0 (6-1,6-2)
Viktor Troicki - Victor Hanescu 2-0 (6-3,6-3)
Ivo Karlovic - Jan Hernych 2-1 (4-6,6-4,6-2)

Stanislas Wawrinka

Regnavbrott fördröjer spel

Ett regnoväder har dragit in över Rom och stoppat allt spel på banorna för tillfället. Trots regnavbrottet så har åtta matcher redan hunnit avslutats varav sju av dem har slutat med segrar i raka set. Lite tur i oturen att matcherna har varit så snabba. Därmed är det inga större problem med förseningar än så länge. Låt oss hoppas att regnet upphör inom kort.

Okänd rumän överraskar

Masters Series Rom
Första omgången
Victor Crivoi - James Blake 2-0 (7-5,6-3)

Kvalspelaren Victor Crivoi stod precis för en fin skräll då han besegrade 14de seedade James Blake i två raka set. Rumänen fick en riktig drömstart och tog fem raka game i första set innan Blake vaknade till liv. Amerikanen spelade upp sig samtidigt som orutinerade Crivoi drabbades av nervsammanbrott. Vilket ledde till att Blake tog fem raka game och kvitterade till 5-5. Vid ställningen 5-5 så lyckades den 26-årige rumänen ta sig samman och vann till slut setet med 7-5.
I andra set var det Blakes tur att inleda på ett bra set och han tog ledningen med 2-0 omgående. Men den rumänske slitvargen vägrade att ge sig och kämpade till sig fyra raka game och lyckades sedan hålla sina servegame och vinna med 6-3. Crivois seger kan visa sig vara intressant ur svensk synvinkel också eftersom det är honom Söderling stöter på om han lyckas besegra Granollers senare idag.
Jag har under dagen sett fyra matcher och lovar att återkomma med vidare analyser och resultat lite senare under dagen.

Analys av lottningen

Eftersom jag skrev den förra artikeln om Rom innan jag hade någon aning om hur lottningen såg ut så kände jag att det kunde vara intressant ett ge en analys nu när lottningen har kommit på pränt. Tyvärr så fick min outsider från Lettland, Ernests Gulbis, tuffast möjliga lottning då han stöter på den spanske grusspecialisten Nicolas Almagro i första omgången. Inte blir det bättre av att han får ta sig an Jo-Wilfred Tsonga eller Richard Gasquet i en eventuell andraomgång. Man kan snabbt konstatera att Gulbis inte sitter hemma och skålar med champagne över lottningen, men samtidigt är det verkligen en riktig utmaning och det hade varit bra för självförtroendet om han lyckas vinna någon match.
Som vanligt när det gäller Mastersturneringar kryllar det av tuffa matcher redan i första omgången. Om jag fick välja ut mina tre favoritmatcher hade det nog fått bli matchen mellan Tommy Robredo-Marat Safin plus de två jag redan nämnt tidigare i texten. Mest intressant är franskmötet mellan kämpen Tsonga och bolltalangen Gasquet. Det känns som att Gasquet kan hitta på vad som helst när han vaknat på rätt sida medan Tsonga i sin tur inte viker ner sig på en enda poäng.
Robin Söderling är lottad mot storgnetaren och "Darin-lookaliken" Marcel Granollers. Jag hoppas verkligen att Söderling vinner och det känns inte alls omöjligt om han spelar på topp. I morgon drar det hela igång och jag väntar helspänt på att turneringen skall komma igång.

På återseende
Joel

Storturnering i Italien

Masters Series gästar Rom

Nästa vecka är det dags för årets fjärde Mastersturnering på gruset i Rom. Storfavorit är naturligtvis gruskungen Rafael Nadal som inlett säsongen på ett imponerande sätt med tre tunga titlar i Australian Open, Indian Wells och nu senast i Monte Carlo. Givetvis blir det ingen enkel uppgift för spanjoren att ta hem titeln med massor av hungriga spelare flåsandes i nacken, senast i Monte Carlo så bjöd serben Djokovic på bra motstånd i finalen och även i semifinalen tvingades Nadal till att ta fram sin bästa tennis i andra sets tiebreak mot skotten Andy Murray. Det känns som att det kan bli en väldigt intressant turnering med många aspiranter kring titeln.


Revanschsugen schweizare

Forne världsettan och numera världstvåan Roger Federer kommer till Rom med en tung förlust mot kompisen Stanislas Wawrinka i bagaget och vill säkert sudda ut det minnet och bjuda på bra tennis i Rom.
Roger har förlorat tre raka finaler mot Rafael Nadal i Franska öppna och ser Rom som en turnering där han kan finslipa detaljer på gruset och försöka spela ihop självförtroende inför Grand Slamturneringen i Paris. Han väntar fotfarande på sin första titel för året så den kanske kan komma här lagom lägligt inför Roland Garros?


Fognini och Seppi ska försöka bära den italienska flaggan

Fabio Fognini och Andreas Seppi får gälla som de största hemmahoppen i turneringen tätt följda av Potito Starace. Fognini är 21 år och håller till på en blygsam 84de plats på ATP-rankingen men visade förra veckan att han förtjänar en bättre ranking efter att fullkomligt ha klätt av stortalangen Marin Cilic och sedan pressat världsfyran Andy Murray i en hård match där Murray visade prov på starkt psyke och tog första set i ett väldigt hårt tiebreak för att sedan vinna andra set med 6-4. Matchen gav mersmak från Fogninis sida och hemmasupportrarna hoppas säkert att han kan prestera lika bra tennis även i Rom.
Annars är Seppi den högst rankade italienaren med en plats runt 40-sträcket på rankingen för tillfället, det känns som att han kan hota de flesta spelarna på grus med sitt tunga baslinjesspel och kanske speciellt med sin vassa forehand som han kan öppna upp banan med för att sedan placera in lätta winners. Andreas hoppas säkert på att få förbättra sitt matchfacit på grus i år som för närvarande ligger på 0-2 i matcher efter förluster mot världstvåan Roger Federer och ryssen Igor Andreev.


Spelare att hålla ett extra öga på

Denna vecka vill jag höja ett varningens finger för en av mina personliga favoriter Ernests Gulbis från Lettland. Han har inlett säsongen på ett mycket tveksamt sätt och inte tagit sig förbi första omgången i någon av de tidigare mastersturneringarna i år, jag vet att han har mycket tennis i sig och med en bra lottning här tror jag han kan ta sig långt och skrälla mot en och annan toppspelare.
Ryssen Davydenko tycker jag såg fräsch ut i comebacken i Monte Carlo där han åkte ut mot Murray i kvartsfinalen och hans chanser att gå långt även i Rom får ses som väldigt stora. Vidare tycker jag att ni ska hålla tummarna för vårt svenska hopp Robin Söderling som verkligen behöver kriga för rankingpoängen efter en minst sagt usel start på säsongen. Avslutningsvis hoppas jag på många underhållande matcher, bra väder och lite svensk framgång.

Ska den lettiske supertalangen Ernests Gulbis bli veckans stora vinnare?


Kvalklart i Rom

Tänkte det kunde vara intressant att ge en snabbrapportering från kvalet till Mastersturneringen i Rom. Mest häpnadsväckande var det kanske att rumänen Victor Crivoi lyckades ta sig förbi kvalet genom att först besegra rutinerade Nicolas Lapentti och sedan vinna över ryssen Teimuraz Gabashvili i kvalfinalen. Kvalfinalerna slutade enligt nedan:
Mikhail Youzhny - Arnold Clement 2-0 (6-3, 6-3)

Juan Monaco - Evgeny Korolev 2-0 (6-3, 6-4)
Daniel Gimeno-Traver - Andreas Beck 2-1 (1-6, 6-3, 7-6(5))
Jan Hernych - Nicolas Massu 2-0 (6-3, 6-0)
Thomaz Belucci - Oscar Hernandez 2-1 (2-6, 7-5, 6-3)
Mischa Zverev - Juan Carlos Ferrero 2-1 (6-7(7), 6-4, 7-5)
Victor Crivoi - Teimuraz Gabashvili 2-0 (7-5, 6-4)


Seger som väntat

Barcelona Open Banco Sabadell
Final
Rafael Nadal - David Ferrer 2-0 (6-2,7-5)

Nadal gjorde sitt jobb och spelade idag hem sin femte raka titel i Barcelona. För mödan fick han utöver pokal och ära även 286,000 euro. Setsiffrorna skrevs till 6-2, 7-5 i en lite märklig match där spelarna bröt varandra fram och tillbaka ett par gånger. Jag hade tyvärr inte själv möjligheten att se matchen då jag var ute och fick storpisk på banan. Men om man ska tolka statistiken så berodde alla break på att båda spelarna inte kom upp i någon hög förstaservesprocent och därför gav motståndarna möjligheten att ta sig in i poängen på ett bekvämare sätt. Världsettan har ännu inte förlorat på gruset i år och det återstår att se om den första förlusten kommer i nästa veckas Mastersturnering i Rom. 

Nadal slog Ferrer i finalen och tog sin femte raka titel på gruset i Barcelona.


Finaldags i Barcelona

Det blir alltså helspanskt i årets finalupplaga av Barcelona Open Banco Sabadell. Två grusspecialister ställs mot varandra i en av de mest prestigefyllda grusturneringarna och det är upplagt för dramatik. Men enligt mitt tycke finns det ingen chans för Ferrer att rå på världsettan från Mallorca. Han har helt enkelt inte de verktygen som krävs för att kunna få den ständigt stabila Nadal i gungning. Ferrer är som jag ser det bara ett "bollplank" som uttnyttjar motståndarens tryck på bollen och slår tillbaks den i samma hastighet. För att slå Nadal krävs något alldeles extra. Som jag skrev tidigare så anser jag att Gonzalez forehand utgör ett sånt vapen, den ger honom möjligheter att slå Nadal ur banan och öppna upp vinklar att spela på. Ett annat alternativ är att kunna behärska alla olika slag och variera sitt spel bra för att på så vis kunna rycka lite i spelet och tvinga Nadal att jobba både i djupled och sidled. Den 13:de rankade spanjoren har inget speciellt vapen utan lever på sin stabilitet och på att mala ner sitt motstånd, men det kommer inte räcka i finalen det är jag helt övertygad om. Men hoppet är väl det sista man förlorar så det går inte att ta något för givet.

Joel

Helspansk final i Barcelona

Barcelona Open Banco Sabadell
Semifinal 2
David Ferrer - Fernando Gonzalez 2-1(2-6, 6-2, 7-6(5))

Som jag tidigare konstaterat tog sig världsettan Rafael Nadal enkelt vidare till final efter två raka set mot ryssen Nikolay Davydenko. Strax därefter spelades dagens andra semifinal i singel, mellan grusspecialisten David Ferrer och Fernando Gonzalez, och det var chilenske Gonzalez som tog initiativet i början av matchen. Han bjöd på ett stundtals bländande spel och vann första set med klara 6-2. Det såg då ut som det skulle bli en alltför lätt resa för Gonzalez, men Ferrer vände matchbilden helt i andra set och vann det med likadana setsiffror. Det tredje setet var däremot betydligt jämnare och matchen måste avgöras i tiebreak. Där spelade Ferrers rutin en stor roll och efter ett dubbelfel av Gonzalez vid ställningen 5-5, kunde spanjoren serva hem matchen. Detta innebär att det blir en helspansk final på hemmaplan imorgon, och det ska verkligen bli kul att se hur Ferrer kan stå sig mot storfavoriten Nadal.                                                                            
                                                                                                                                Imorgon ställs Davis Cup-kompisarna på varsin sida nätet i finalen i Barcelona. Vem får släppa fram leendet efter matchen?   

Svenskar på rätt väg

Bortsett från Söderlings nederlag mot Potito Starace  har det varit en vecka som gett mersmak för oss svenska supportrar. Som jag skrev tidigare så tog sig Simon Aspelin till semifinal i Barcelona, men mest glädjande var nog Andreas Vinciguerras prestation på challangertouren i Rom. Han tog sig hela vägen till final i sin comeback som proffsspelare, väl där blev det tyvärr förlust mot Daniel Köllerer i två raka set. Ändå väldigt kul för den vänsterhänte skåningen som verkligen visar att han är på väg tillbaka till gammal fin form.
På tal om comeback så gav Pim-Pim Johansson glädjande besked tidigare i veckan då han lät meddela, via kvällspressen, att han är redo för spel på ATP-touren.  Han säger att ryggen håller och att han är i riktigt gott slag. Stämmer det så är det givetvis fantastiska nyheter. Låt oss hoppas!


Maskinen maler vidare

Barcelona Open Banco Sabadell
Semifinal 1
Rafael Nadal - Nikolay Davydenko 2-0 (6-3,6-2)                                                                      

Den oslagbare Nadal verkar bara bli mer och mer omöjlig. Trots att Davydenko kom ut och gjorde en bra insats så var det som att bolla mot en vägg. Världsettan fortsätter att imponera och tillät bara ryssen att ta fem game på hela matchen. Frågan är om någon kan rå på gruskungen från Mallorca under årets grussäsong. Skulle Gonzalez slå Ferrer i dagens andra semifinal tror jag faktiskt att han har en liten chans att slå Nadal, vaknar Gonzalez upp itrans och kommer runt och får styra med sin forehand så tror jag han hade blivit giftig i en möjlig final i Barcelona.       

   Davydenko spelade bra matchen igenom, men kunde inte stå emot världsettans bambademang.                    

Tuff förlust i semin för Aspelin

Barcelona Open Banco Sabadell
Semifinal
Daniel Nestor/Nenad Zimonjic - Simon Aspelin/Wesley Moodie 2-0(7-6(1),7-6(8))

Dagen i Barcelona inleddes med en högklassig dubbel mellan andraseedade paret Daniel Nestor/Nenad Zimonjic och svenske Simon Aspelin tillsammans med Wesley Moodie från Sydafrika. Tyvärr för oss svenskar så gick segern till Nestor och Zimonjic efter två tuffa set som båda fick avgöras i tiebreak. Semifinalplatsen får ändå ses som ett fall framåt för dubbelspecialisten Aspelin som inlett året lite knackigt och fallit ner till en 31:a plats på dubbelrankingen. Hoppas den goda formen håller i sig till nästa veckas mastersturnering i Rom.

Hej och välkomna!

Mitt namn är Joel och jag är en sann tennisfanatiker på 19 år. Nu när jag ändå bara går och väntar på att något ska hända i mitt liv så känns det väldigt lägligt att ta tag i det och förmedla lite av mina kunskaper om den fantastiska sporten Tennis.

Även om det ser väldigt mörkt ut ur ett nationellt perspektiv med bara en svensk bland de hundra bästa så var det längesen tennisen kunde uppvisa en sådan bredd med många nya hungriga spelare som är redo att utmana de mer etablerade stjärnorna.

Tar man en närmre titt på världsrankingen så kan man snabbt konstatera att unga spelare som till exempel Andy Murray, Novak Djokovic och Juan Martin Del Potro har slagit sig in i tennisens finrum med dunder och brak. Detta har gett eko i tennisvärlden och man kan minst sagt säga att det är flera unga talanger från olika delar av världen som knackar på dörren och är redo att utmana i de mest prestigefyllda turneringarna. Allt detta bäddar för bra matcher, stor dramatik och nyfött intresse i nationer som inte förknippats speciellt mycket med tennis förut. För att ta några exempel så har Lettland något stort på gång i form av Ernests Gulbis och andra nationer som Japan, Kroatien, Taiwan och Portugal har också levererat fram unga spelare som slagit sig in på topp 100rankingen.

Med detta i åtanke så hoppas jag att det kommer att bli en intressant blogg där ni får möjlighet att följa hur det går i alla olika ATP-turneringar varje vecka. Det är också tänkt att jag ska skriva en del spelarporträtt och intressanta artiklar om historiska matcher samt legendariska spelare för att ge några exempel. Varje vecka kommer att inledas med en granskning inför varje turnering och avslutas med någon form av utvärdering samt lista där jag hyllar och sänker dem som stått för anmärkningsvärda prestationer.


Hoppas att det kommer bli intressant och spännande läsning för er besökare!


Mvh Joel


RSS 2.0