Haas mot en ny titel i LA

Carsten Ball-Leonardo Mayer i en ATP-semifinal? I mina ögon ser det ut som om det kunde varit en förstaomgångsmatch i en challenger, absolut en av de sämsta semifinalerna på mycket länge. Den enda som kan hindra Tommy Haas från att ta sin tredje titel i Los Angeles är tyskens semifinalmotståndare Sam Querrey. Samurai Sam har varit riktigt het de senaste veckorna och nått två raka finaler i Newport och Indianapolis. Dock har amerikanen inte stött på någon såpass bra spelare som Haas under den senaste tiden och det skulle förvåna mig mycket om Querrey skulle vinna mot det tyska hard court fenomenet.

Haas har länge påståtts vara en av de bästa spelarna på det snabba underlaget och med den storformen han har visat den senaste tiden kommer han bli livsfarlig för vilken motståndare som helst. Under fredagskvällen besegrade tysken sin polare Marat Safin i två raka set efter att ha räddat tre setbollar i det första setet. Slutsiffrorna skrevs till 7-6(3), 6-2 och jag tycker att det var ett stabilt formbesked från Wimbledonsemifinalisten.

Å svenskt vidkommande kan vi glädjas åt att Johan Brunström tillsammans med Jean Julien Rojer är klara för final i Umag. Vi har i princip bara en singelspelare att sätta vårt hopp till och det är naturligtvis Söderling men på dubbelfronten ser det mycket ljusare ut, bara under den senaste månaden har fyra olika svenskar nått final på ATP-nivå. Förutom Brunström har Aspelin varit i final tillsammans med Hanley i Hamburg och Söderling/Lindstedt var som bekant i final i Båstad. Stort lycka till i finalen Brunnen!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0