Querrey löste mysteriet

Sam Querrey var i final för tredje veckan i rad i går och mötte precis som i sina två tidigare finaler en sämre rankad spelare i form av Carsten Ball, Australien. Trots sämre motstånd så har amerikanen åkt på pumpen i sina tidigare finaler men i dag var han ute efter att få revanschera sig. Men först var han tvungen att knäcka nöten kring Carsten Ball. Hur Ball nådde till final krävs det en hel vetenskap till att lista ut, australiensaren kom till turneringen utan att ha vunnit en enda match på ATP-touren i år och gick hela vägen genom kvalet fram till final.
Tack vare mycket fint servar och ett väl slipat offensivt spel lyckades han till och med sno åt sig ett set under söndagens final. Nästa gåta kring Ball är hur han kan vara så dåligt rankad och ha presterat så dåliga resultat med det spelar han besitter, Visst, han slarvade en del ibland och hade kanske inte den där stabiliteten som man ser hos toppspelarna men hans register var riktigt fint med sköna djupa backhandslicar och bra tryck i sin forehand.

Men det blev alltså till slut Samurai Sam som drog det längsta strået i finalen och lyckades vinna 6-4, 3-6, 6-1.  Querrey hade full kontroll på tillställningen men blev lite ofokuserad i andra set och då var australiensaren där och högg direkt. Men amerikanen, som hade ett mäktigt stöd från publiken, tog sig samman och lyckades ro hem titeln. Det var 22-åringens första titel på fyra finaler under 2009 och med det facit är han faktiskt en av de främsta på ATP-touren. Även hans servestatistik står högt i kurs på rankinglistan, han ligger 3a på serveesslistan och tvåa på förstaservespoäng vunna. Det är därför lätt att förstå att det är väldigt svårt att bryta den långe amerikanens serve.

En projektil från Samurai Sam!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0