Alla hedrar historiens bäste

I i stort sett alla dagens tidningar kan man läsa om gårdagens historieskrivande. Roger Federer kunde efter det längsta setet i en Wimbledonfinal genom tiderna knyta näven och konstatera att han blivit historiens mest framgångsrike tennispelare. I och med sin femtonde grand slam-titel klättrar han ifrån Pete Sampras och toppar nu listan på egen hand. Man kan som sagt läsa om matchen överallt och det är nog svårt att förstå hur stort detta är. Han tar även skuttet upp som världsetta igen efter att ha legat tvåa, bakom spanjoren Rafael Nadal under exakt ett års tid. Fjolårets rubriker om att det var dags för Federer att lägga racket på hyllan är nu som bortblåsta. Federer har tagit revansch på alla som tvekat genom att ta två raka grand slam-titlar.
- Jag tycker att publiken bara borde kolla in Federers fotarbete, bara kolla in Federer och inte bollen, sa legendaren Rod Laver till New York Times efter matchen.
En annan legendar, gräskungen Pete Sampras, trodde att Federer kommer fortsätta att samla ihop fler hem grand slam-titlar.
- Det är svårt att sätta nummer på det. Men nu, jag vet att det är en annan sport, får han ha sina ögon på (Jack, golfspelaren) Nicklaus´18 grand slam rekord, sa han till ATPs hemsida.

Federer tackar Andy Roddick efter den historiska matchen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0