Berta får chansen - igen.

Inför Catella Swedish Open
Wildcards

Daniel Berta har tilldelats ett wildcard till Swedish Open

Det har gått lite mer än en månad sen det blixtrade till om det svenska stjärnskottet Daniel Berta. Berta kunde efter en makalös turnering lyfta bucklan i juniortävlingen av Roland Garros. Bara någon vecka senare fick han chansen att göra ATP-debut på gräset i Ordina Open, Nederländerna. Efter en snabb tvåsetare, 3-6,3-6, mot den då 263:e rankade belgaren Dick Norman fick han lämna turneringen redan efter första omgången. Men idag offentliggjordes det som många länge tyckt var självklart. Den svenske supertalangen får ännu en gång chansen, den här gången i hemmaturneringen Swedish Open och jag tror han är riktigt revanschsugen efter förra visiten på touren. Om svensken har tur med lottningen tror jag att han kan klara av den första omgången, då jag ser honom som en klart bättre spelare på grus än vad han är på gräs. Det är bara att hålla tummarna och hoppas att Berta kan lyckas på hemmaplan.

Vinciguerra gör comeback i Båstad
Det andra Wildcardet har tilldelats den svenske Davis Cup-spelaren Andreas Vinciguerra som var nära att frälsa sitt land mot Israel tidigare i år. Där spelade han två av de fyra singlarna, men tvingades tyvärr ge sig efter två riktigt långa och dramatiska femsetare. "Vinci" har förföljts av skador under en lång period, men han har nu fått vara skadefri under ett bra tag och gjort en del matcher på Challegertouren. Han har som bäst varit rankad som nummer 33 på världsrankingen och han har även vunnit en ATP-turnering, inomhus i Köpenhamn 2001. Vinciguerra är en riktig krigare på plan och det finns även där en möjlighet att avancera till en andra omgång även om jag tror att det kommer bli riktigt svårt.

Ytterligare en talang får chansen
Det bestämdes igår även att den 18-åriga bulgaren Grigor Dimitrov ska få chansen i Båstad. Dimitrov tränas av den svenske coachen Peter Lundgren som nådde stora framgångar med den för närvarande världsettan Roger Federer för ett par år sedan. Bulgaren gjorde entré på ATP-touren ifjol men har ännu inte lyckats slå in sig bland de bättre. Dimitrovs största bedrift på seniornivå måste vara när han tidigare i år lyckades vinna ett set över storstjärnan Rafael Nadal, och i övrigt spela jämnt mot spanjoren matchen igenom. På juniornivå vann Dimitrov Wimbledon i fjol, då han i finalen besegrade finländaren Henri Kontinen. Kort sagt är Dimitrov en otrolig talang med framtiden för sig och jag tror även att han kan klara av någon omgång, om han inte lottas mot något av de toppseedade.

Grigor Dimitrov, här efter juniortiteln i Wimbledon 2008, kommer göra debut i Båstad nästa vecka.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0