Cilic blev Kroatiens hjälte

Allt talade för att Kroatien skulle ta hem kvartsfinalen mot USA efter första dagen, men bröderna Bryan väckte liv i matchen när de enkelt tog hem dubbeln igår. Men amerikanen James Blake fick, tillsammans med resten av USAs lag, för ungefär en timme sedan lämna Davis Cup för den här gången. Marin Cilic slog nämligen just Blake i dagens första singel, och blev därmed dagens store hjälte. Just nu spelas den sista och femte matchen där båda lagen slängt in en egentlig dubbelspelare. Roko Karasunic tog hem det första setet, men Bob Bryan har kvitterade nyss till 1-1.

Stepanek frälste hemmapubliken
Publiken i Prag skulle bjudas på en riktigt dramatisk avgörande match idag. Men Radek Stepanek såg till att det inte blev alltför spännande när han slog argentinaren Juan Monaco i tre raka set. Naturligtvis till stor glädje för hemmapubliken.
-Det var den största prestationen jag har gjort i Davis Cup någonsin, sa en överlycklig Stepanek till Davis Cups hemsida efter matchen.
Juan Monaco som tvingades ge sig idag får nu revanschera sig i Båstad den kommande veckan. Argentinaren, som förlorade båda sina matcher mot Tjeckien, har lottats mot landsmannen Maximo Gonzalez i första omgången och det förväntas bli en stenhård fight om biljetten till den andra omgången.

Spanien vidare till sin andra raka semifinal
Efter en riktig rysare mot Fernando Verdasco tidigare idag gav Philipp Kohlschreiber sitt land chansen att avgöra i den sista matchen. Andreas Beck, som oväntat pressade fram både ett fjärde och ett femte set mot den nionderankade spanjoren Fernando Verdasco, ställdes mot Juan Carlos Ferrero i den sista och avgörande matchen. Men Ferrero blev för svår och vann enkelt i tre raka set. Spanien ställs mot laget som chockat alla, Israel, i semifinalen och de är naturligtvis favoriter. Men Israel har slått ut lag som Sverige och Ryssland så man borde inte räkna ut dem helt. Israel vann även den sista mötet, vilket innebar att de vann mötet mot Ryssland med hela 4-1.

Den 210:e rankade israelen Harel Levy chockade alla genom att slå världsspelare som Igor Kunitsyn och Igor Andreev i helgens Davis Cup-kvartsfinal.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0