Det vankas kvartsfinalspel

Det är en stjärnspäckad dag vi har att se fram emot ifrån Wimbledon. Alla herrarnas kvartsfinaler skall till att spelas och det kommer att bli minst sagt hårda drabbning. I går slutade alla dammatcher med enkla segrar för favoriterna men det kommer högst troligt inte upprepas idag. Jag går igenom matcherna en för en;

Roger Federer-Ivo Karlovic
Först ut på center court är matchen mellan mannen som dominerat i Wimbledon i nästan ett helt årtionde,Roger Federer, och kroaten, Ivo Karlovic, som satt skräck i allt motstånd genom sina enorma servar. I deras föregående möten har Federer en stor ledning med 8-1. Men många av seten i matcherna har gått till tiebreak och trots att schweizaren har en förmåga att alltid plocka fram det bästa när det vankas tiebreak så är det ändå väldigt små marginaler.
Självklart är världstvåan storfavorit men det kommer sannerligen inte bli någon dans på rosor för Federer i dagens match. Karlovic har ännu inte tappat ett enda servegame på hela turneringen och satsar såklart på att inte göra det i fortsättningen heller.

Novak Djokovic-Tommy Haas
Samtidigt som Federer-Karlovic drar igång på center courten börjar även mötet mellan världsfyran Novak Djokovic och formstarke Tommy Haas. Tysken har spelat helt fantastiskt de senaste veckorna och lyckades faktiskt besegra serben i en tuff tresetare i Halles final för två veckor sedan. Djokovic i sin tur har haft det lite tufft den senaste månaden men verkar alltmer hitta sitt spel. Förlusten i Halle sitter nog kvar i bakhuvudet på serben och jag tror att han är riktigt sugen på att få revansch.
 Djokovic har haft en väldigt enkel resa fram till denna kvartsfinalen och har bara tappat ett enda set hittills i turneringen. Haas i sin tur gick en riktig holmgång mot Marin Cilic i tredje omgången som slutade 10-8 i femte avgörande set och slog sedan ut shotmakern Igor Andreev i tre raka set. Ett väldigt imponerande facit av tysken men frågan är om det räcker idag mot den forne Australian Open mästaren Novak Djokovic.

Andy Murray-Juan Carlos Ferrero
hemmapubliken tar helt klart för givet att deras stolthet Andy Murray skall vinna denna matchen enkelt. Pressen på britten är stenhård och är det något som skulle kunna fälla honom så är det just pressen. Annars känns det som en väldigt enkel match på pappret och Murray gjorde korvsylta av spanjoren så sent som för två veckor sedan i Queen´s club. Då hade inte Ferrero någonting att säga till om och det borde han inte ha i dag heller.
Ändå väldigt starkt av spanjoren, som är ansedd av många som en grusspecialist, att ta sig till sin andra kvartsfinal i Wimbledon. Jag kan inte riktigt sätta fingret på vad det är som gör att han lyckas bra på gräs men måhända är det hans snabba fotarbete och hans förmåga att komma rätt till varje boll.

Andy Roddick-Lleyton Hewitt
Sist ut på bana ett är den stentuffa drabbningen mellan de gamla rivalerna Hewitt och Roddick. De har möts elva gånger och det är Hewitt som leder med 6-5 i inbördes möten. Onekligen väldigt jämnt och Roddick har säkerligen ingenting emot att få utjämna den statistiken i dag. Båda två är erkänt duktiga grässpelare och Hewitt lyckades gå hela vägen i Wimbledon år 2002 medan Roddick blivit runner up två gånger bakom den omutlige schweizaren Roger Federer.
Roddick går in i matchen som knapp favorit efter att ha vunnit deras fyra senaste möten och visat upp en riktigt fin form i årets upplaga av Wimbledon. Men kämpen Hewitt går aldrig att räkna ut och det är verkligen upplagt för en riktigt spännande match.

Klockan 14.00 drar dagens spel igång på tv4sport, då hoppas jag alla som känner för att trotsa det fina vädret sitter framför sina tv-apparater och avnjuter dagens spel.


Kommer bjudas på fin underhållning i resten av veckan...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0