Fyra män slåss om segern

Snart är det dags för herrarnas semifinaler i Wimbledon. Det är en förväntansfull publik som i dag tar sig till center courten för att mana på och heja fram hemmafavoriten Andy Murray. Senaste britt att vinna seniorturneringen var Fred Perry år 1936 så då förstår ni själva hur mycket hemmafansen längtar efter att få en egen mästare.
Murray möter idag Andy Roddick som andra match på center court.

Roger Federer-Tommy Haas
Först ut på CC är matchen mellan gräskungen Roger Federer och tysken Tommy Haas. Federer är säkerligen riktigt sugen på att återerövra bucklan som den spanske matadoren Rafael Nadal stal från honom i fjol. Nu när Nadal dessutom kastade in handduken på förhand känns det som att vägen till seger är utstakad för schweizaren.
Men Tommy Haas kommer göra allt som står i hans makt för att hindra Federer från att ta sig till final. Senast de två spelarna möttes var som bekant i Paris, då var Haas riktigt nära att vinna men världstvåan lyckades som så många gånger förr ta sig ur problematiken och vända och vinna. Nu är förutsättningarna lite annorlunda då underlaget är gräs och spelet kommer att vara mycket snabbare. Roligt nog för oss i publiken så trivs båda spelarna bättre på snabba underlag vilket i största sannolikhet kommer betyda att vi får se en riktigt högkvalifikativ match.
Jag kan dock inte se hur Federer skulle kunna släppa denna matchen på sin favoritbana.

Andy Murray-Andy Roddick
På förhand en mycket mer oviss match än den mellan Federer och Haas. Det finns många frågetecken kring Murray; ska han klara pressen? Kan han få bukt på Roddicks tunga serve? Hur ska han hantera matchbilden?
Som jag sagt tidigare tycker jag att Murray är den smartaste spelaren taktiskt sett på touren, men frågan är hur han kommer att agera i Roddicks servegame. Britten gillar att kunna kontrollera duellerna och styra tempot men med Roddicks stenhårda serve blir det inte lätt att få grepp om duellerna. Lyckas bara amerikanen följa upp sina fina servar så har han all chans i världen att trasa sönder Murrays rytm.
Det kommer att bli en riktigt intressant tillställning med vild publik och förmodligen en hel del nerver. Är det någon match jag inte vill missa idag så är det just denna. Hoppas ni också får möjlighet att följa dagens kalastennis från center courten.

Segerscener som britterna gärna vill se igen..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0