Inga svenskor till kvartsfinal

Trots ett litet skyfall över Båstads tennisområde igår blev det en fantastisk dag med massor av bra matcher. Dagen inleddes med en match mellan femteseedade rumänskan Sorana Cirstea och argentinskan Gisela Dulko. Argentiskan spelade bättre i stort sett hela matchen så det var helt rättvist att hon tog hem tiebreaket i det avgörande setet.

Allgurin kämpade på bra, men förgäves
Svenska supertalangen Ellen Allgurin ska ha all kredit för sin match igår. Trots att hon mötte sin "överman" i spanjorskan Carla Suarez Navarro, fortsatte hon att kämpa på, vilket även gjorde resultat i andra set. Efter att bara ha tagit ett game i första set, pressade hon Navarro i det andra. Men spanjorskan var helt enkelt klassen bättre och lyckades bryta i slutet till 5-4 och servade sedan hem matchen. Men lägg namnet Ellen Allgurin på minnet, för hon kommer bli något stort i framtiden.

Wozniacki enkelt vidare till tredje omgången
Förstaseedade danskan vann tämligen enkelt mot Petra Kvitova igår eftermiddags. Men jag tyckte inte alls att hon imponerade. Hon gick in och gjorde vad hon skulle men inte mycket mer än så. Idag ställs hon mot ryskan Maria Kirilenko, som slog ut landsmaninnan Anastasia Pavlyuchenkova, och då måste hon spela ett par snäpp bättre än vad hon visade upp igår. Jag tvivlar inte alls på att danskan kan bättre, men hon kommer få det tungt mot Krilenko om hon inte höjer sig en aning.

Cibulkova avslutade gårdagens fest
Behöver inte skriva så mycket om den här matchen. Andraseedade slovakiskan Dominika Cibulkova släppte bara två game mot en klart sämre spelare i spanjorskan Nuria Llagostera Vives. Värt att notera är att Cibulkova hade tillräckligt med krafter kvar för att ta ett litet träningspass efter matchen. Allt för att bättra på några små detaljer inför dagens klart svårare uppgift mot argentinskan Gisela Dulko.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0