Sjunde raka för Federer

Världstvåan Roger Federer hade inga som helst problem att slå ut tyske Tommy Haas ur dagens semifinal. Schweizaren ser verkligen enormt stark ut och ser nu fram emot chansen att ta sin femtonde Grand Slam titel. Gräskungen Federer förtjänar verkligen ett eget kapitel i tennishistoriens bok och för varje Grand Slam som går sätter han nya rekord.
Första set i dagens semifinal mot Tommy Haas var annars väldigt jämnt, spelarna följdes åt och höll sin servegame vilket ledde till att setet fick avgöras i tiebreak. Där var Federer outstanding, precis som så många gånger förut. Schweizaren, som nu återigen har häng på förstaplatsen på världsrankingen, vann enkelt med 7-3. Efter första set kändes det lite som att luften gick ur hos Tommy Haas och Federer kunde få en enkel resa mot sin sjunde raka Wimbledonfinal. Vinner Federer söndagens final så är han bara en Wimbledontitel ifrån Pete Sampras fantastiska rekord på sju segrar.

7:e raka för Federer..

Andy Roddick - britternas mardröm
Amerikanen Andy Roddick fick idag agera festförstörare när han slog ut det stora hemmahoppet Andy Murray. Inte sedan år 1938 hade britterna haft någon egen representant i herrarnas singelfinal, men i år räknade publiken kallt med att Andy Murray skulle bryta den förbannelsen. Dock hade hans motståndare, Andy Roddick, andra planer.
Roddick spelade sin bästa tennis på mycket länge och överraskade Murray gång på gång med fina backhandslag. Backhanden har annars varit en svag punkt i Roddicks spel men idag stämde den till fullo, lägg därtill att han servade fantastiskt och även spelade bra från forehandsidan. Då förstår ni snabbt att det blev tufft för Murray som dessutom hade publikens förväntan hängandes över sina axlar.
Hela Storbrittanien stod stilla och förutom center courten så var även bana2 och "Murray Mould" fullsatta med förväntansfulla landsmän.
Roddick tog kommandot i matchen från start och Murray hamnade snabbt långt bakom baslinjen. Dit förpassades tyvärr britten allt för ofta genom matchen och Roddick kunde styra och ställa med sin offensiv. Det kändes som att Murray för första gången på riktigt länge var nervös och inte fick matchen dit han ville. Han hamnade alltför ofta i försvarsposition och det håller inte mot en så pass bra spelare som Andy Roddick.
Spelarna delade på de två första seten(6-4,4-6) men när det sedan vankades tiebreak i det tredje och det fjärde så blev Roddick för svår. Amerikanen har ett alldeles enastående tiebreakfacit i år och det kändes lite som han drog nytta av det och var starkare psykologiskt sett när seten gick in i ett avgörande skede. Det var Roddick som vågade mest vilket gav resultat. Han tiebreakfacit i år står för närvarande på 26-4 och de siffrorna borde även sätta skräck i självaste Roger Federer inför söndagens final.
Årets final blir den tredje i Wimbledon mellan Andy Roddick och Roger Federer, de två tidigare har schweizaren vunnit och ingen tror väl på allvar att världstvåan ska förlora i år heller..

A-Rod sänkte hemmafavoriten..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0