Söderling står över

Inför Catella Swedish Open
Lottningen

Grand Slam-finalisten slipper första omgången
Idag ägde lottningen av Catella Swedish Open rum. Andraseedade hemmahoppet Robin Söderling får på grund av sin höga seedning stå över första omgången. I andra omgången kommer han antingen möta spanjoren Marcel Grannollers, som Söderling för övrigt slog ut i Wimbledon för lite mer än två veckor sedan, eller belgaren Kristof Vliegen. Söderling har mött Vliegen, som för tillfället är rankad som nummer 67 på världsrankingen, tre gånger tidigare varav en på grus för tre år sedan. Då resulterade det i en förlust för hemmahoppet, men nu är läget helt annorlunda. För Söderling är för tillfället rankad som nummer 12 och han har en färsk finalplats från Grand Slam-turneringen Roland Garros i närminnet. Jag har tidigare meddelat att jag verkligen tror på att Robin tar hem sin första ATP-titel på hemmaplan, och det känns inte som den andra omgången kommer bli några problem, vem han än får möta.

Tyskt motstånd för Daniel Berta
Daniel Berta, som även han lyckades bra i Roland Garros genom att ta hem juniorturneringen, fick faktist en ganska skaplig lottning. Den svenska supertalangen lottades mot tysken Björn Phau, som har sju raka förluster bakom sig. Den formsvage tyskens ranking(71) är däremot inte alls pjåkig. Phau, som hunnit spela hela tio år på ATP-touren, bör vinna matchen men en hungrig Daniel Berta är absolut inte chanslös. Den tredje svensken, Andreas Vinciguerra, hade däremot ingen lyckad lottning. Skåningen ställs mot sjätteseedade fransmannen Florent Serra, och jag måste säga att jag räknar ut "Vinci" helt och hållet.

Ska Almagro göra bra ifrån sig i Båstad igen?
Senast spanjoren Nicolas Almagro bestämde sig för att spela i Båstad, 2007, lyckades han ta sig ända fram till final. Där föll han tungt mot landsmannen David Ferrer i en snabb tvåsetare. I år ska spanjoren ta revansch, och han kommer inleda sin turnering mot den forne världsettan Marat Safin. Den första omgångens hetaste match, som jag anser kan sluta hur som helst. En av turneringens höjdpunkter som jag verkligen inte kommer missa. En annan riktigt bra match i första omgången är det helargentinska mötet mellan åttondeseedade Maximo Gonzalez och Juan Monaco som sjunkit en hel del på rankinglistorna det senaste året. Båda spelarna är i stort sett helt jämnrankade, Gonzalez 58 och Monaco 62, och även det mötet förväntas bli riktigt jämnt. De möttes tidigare i år på hemmaplan. Då verkade Monaco trivas bäst på gruset i huvudstaden Buenos Aires, då han fullständigt krossade landsmannen i två raka set. Men känslan inför denna sammandrabbningen är, som sagt, att det kommer bli en jämn och välspelade match.

Om ni är intresserade av vem just er favoritspelare ska möta hänvisar jag er till turneringens hemsida, www.swedishopen.org.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0