Spanjorernas dag på CC

Det fanns med en spanjor i alla de tre inledande matcherna på centercourten idag. Och vilken spansk fest det blev. Först övertygade dagens första spanjor, Daniel Gimeno-Traver, genom att enkelt slå ut portugisen Frederico Gil. Gimeno-Traver, som tvingades kvala in till turneringen har inte släppt ett enda set under sina tre matcher hittills på gruset i Båstad, och han har verkligen visat prov på lysande spel rakt igenom. I morgon ställs spanjoren mot en klart bättre spelare i fjärdeseedade österrikaren Jurgen Melzer. Känns som att han kommer få det riktigt svårt att mäta sig med österrikaren som just nu spelar dubbel tillsammans med hemmaspelaren Andreas Vinciguerra på centercourten.

Den forne världsettan lyckas aldrig i Båstad
Marat Safin hade 2-2 i matcher på gruset i Båstad inför dagens möte med den spanske grusspecialisten Nicolas Almagro. Safin var säkert sugen på att förbättra den statistiken, men dagens motståndare blev för svår. Almagro, som var i final i Båstad 2007, vann i två raka set, 6-4, 7-6 och kan därmed ladda om till morgondagens match mot italienaren Potito Starace.

Regerande mästaren ett steg närmare ännu än Båstad-titel
Tredjeseedade Tommy Robredo ställdes idag mot kvalspelaren Peter Luczak, och det blev en minst sagt lättsam resa för spanjoren. Han släppte bara fem game på sin väg mot kvartsfinalen där han kommer att få möta Teimuraz Gabashvili, som slått ut sjundeseedade Cristophe Rochus och Björn Phau i sina respektive omgångar. Robredo som redan vunnit två titlar i Båstad är säkert sugen på att ta hem sin tredje, och därmed ha lika många titlar som bland andra de två svenska legenderna Björn Borg och Mats Wilander. Den enda spelaren som har fyra titlar från turneringen i Båstad är även han svensk. Magnus Gustafsson vann nämligen turneringen 1991,1992,1996 och 1998. Med fyra titlar är han alltså rekordinnehavare i Båstad. Ett rekord som endast Robredo kan hota.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0