Spansk fest på CC

Idag bjuds Båstad-publiken på flera riktiga godbitar. Spelare som Marat Safin, Tommy Robredo och hemmahoppet Robin Söderling gör nämligen sina första singelmatcher på gruset i Båstad i år. Spelet på centercourten inleds med en match mellan spanjoren Daniel Gimeno-Traver och portugisen Federico Gil. Gimeno-Traver, som var andraseedad i årets kval, tappade inte ett enda set på sin väg till huvudturneringen. Spelarna ställdes mot varandra så sent som i början av juli månad. Då vann Gil enkelt med 6-1, 6-3 i grästurneringen Queen´s Club, London. Men nu är det helt andra förutsättningar då det är det klart motsatta underlaget vi spelar på. Spanjoren Gimeno-Traver ska nämligen vara lite av en grusspecialist, liksom de flesta spanjorerna, så jag tror nästan han kommer ha en fördel spelarna emellan.

Safin gör sin tredje visit i Båstad
Marat Safin har spelat i Båstad två gånger förut. Båda gångerna har ryssen åkt ut i andra omgången. Nu vill han säkert göra bättre ifrån sig, men det kommer inte bli lätt. I första omgången har han nämligen lottats mot dagens andra spanjor, femteseedade Nicolas Almagro. Almagro är även han grusspecialist. År 2007 nådde han ända fram till finalen i Båstad där han föll mot landsmannen David Ferrer. Ingen tvekan om att detta är den bästa matchen under dagens program.

Regerande mästaren intar Båstad
Det är det nionde raka året vi får se spanjoren Tommy Robredo, och det är ingen hemlighet att detta är hans favorit turnering. Under åren har han radat upp bra placeringar, däribland två segrar, 2006 och 2008. Idag ställs han mot australiern Peter Luczak, som lyckades kvala in till turneringern. Det känns inte som det 16:e rankade spanjoren ska ha några större problem med att ta sig vidare till andra omgången, även om Luczak sett riktigt bra ut under sina tidigare matcher här I Båstad.

Dags för en svensk turneringsseger?
Många ser hemmahoppet Robin Söderling som storfavorit till segern i årets upplaga av Catella Swedish Open. Han har sett riktigt het ut på träning tidigare i veckan, och det känns som att han är riktigt sugen på att komma igång igen efter mer än två veckors spelfri tid. Idag ställs han mot den mindre kända belgiern Kristof Vliegen, och han förväntas inte ha några större problem med dagens motståndare.

Kommentarer
Postat av: Anonym

När spelar Vinci nästa match? Vill man ju inte missa...

Parga

2009-07-15 @ 14:23:44
Postat av: Oskar

Just nu faktist. Dubbel tillsammans med österrikaren Jurgen Melzer. I morgon möter han Guillermo Canas, troligtvis på centercourten. Skulle tro att han, efter som han är svensk, kommer att spela antingen match 2 eller match 3 på CC.

2009-07-15 @ 16:29:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0