Stjärnspäckat startfält i Washington

Startfälten i veckans turneringar är inte alltför heta och när det vankas en Mastersturnering i Montreal om två veckor så förväntade jag mig inget högklassigt fält i Washington nästa vecka heller. Men ack så fel jag hade, turneringen har nämligen fått ett uppswing inför denna säsongen och höjt prispotten från 500 000 $ till 1.4M $ och även höjt status från 250- till 500poängsturnering.

I lottningen skymtas stornamn som  Andy Roddick, Juan Martin Del Potro, Fernando Gonzalez och inte minst vår svenske stjärna Robin Söderling. Det blir en hyperintressant turnering att följa då det är första gången som de flesta av storstjärnorna spelar på hard court under höstsäsongen. Det ska bli riktigt spännande att se om Söderling lyckas följa upp sin fantastiska form även på det hårdare underlaget på andra sidan Atlanten.

Under förmiddagen har tyske Andreas Beck passat på att ta sig till semifinal i Gstaad via seger i raka set mot Victor Crivoi från Rumänien, 6-4, 7-6(5). Bara genom att kolla på namnen förstår man att det inte är någon jättehög standard på turneringen. Det ska ändå sägas att Beck har utvecklats en hel del under året och faktiskt håller hög nivå på sitt spel, tysken ligger för närvarande på en 51:a plats på rankingen(vilket för övrigt är career high för 23-åringen).


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0