Svenska till andra omgången

Allgurin vidare till andra omgången
Supertalangen Ellen Allgurin har chockat mig och förmodligen många andra när hon för någon timme sedan kunde börja ladda om till andra omgången. Med publiken i ryggen lyckades hon besegra Ksenia Pylkina i två raka set. Chanserna att hon ska fortsätta att avancera i turneringen är inte stora eftersom hon i andra omgången ställs mot sjundeseedade Carla Suarez Navarro.

Roma pressade fram ett fredje set mot Cibulkova
Svenskorna har minst sagt imponerat på mig änsålänge. Sandra Roma ställdes mot andraseedade Dominika Cibulkova och hon förväntades inte ha några större chanser mot den 12:e rankade slovakiskan. Men efter en godkänd insats i första set, vilket hon lite snöpligt förlorade, kom hon igen i andra och vann det med hela 6-2. Det såg i det skedet av matchen riktigt ljust ut för vårt svenska hopp, men i tredje setet släppte bara Cibulkova ett game innan hon kunde ta emot publikens applåder. I andra omgången ställs Cibulkova mot spanjorskan Nuria Llagostera Vives och hon är även där storfavorit. Kan även tilläga att jag är övertygad om att vi kommer se Roma, som startade sin seniorkärriär den här säsongen, bland de femtio bästa spelarna i världen inom några år.

Sandra Roma(höger) gjorde en heroisk insats mot andraseedade Dominika Cibulkova idag,men det räckte tyvärr inte hela vägen.Här är hon efter dubbletiteln i US Open för juniorer ifjol.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0