Sverige behöver inte skämmas

Hör och häpna, Israel till semifinal i Davis Cup
När ett skadebenäget Sverige föll mot Israel i Davis Cup fick de ta emot kritik från alla håll. Men de borde verkligen inte skämmas. Igår vann nämligen israelerna den tredje raka matchen, dubbeln, mot Ryssland och kunde därmed konstatera att man lyckats ta sig till semifinal i Davis Cup-sammanhang för första gången. Den enda spelaren som har lyckats individuellt i det israeliska laget är 24-årige Dudi Sela som för närvarande placerar sig som nummer 33 på världsrankingen. Men huvudsaken i Davis Cup är att man lyckas som lag, och det kan man knappt undgå att det israeliska laget gjort.

Kohlschreiber nära att kvittera för Tyskland
Spanien inledde bäst i matchen mot Tyskland och skaffade sig igår en 2-1-ledning när åttonderankade Fernando Verdasco, tillsammans med Feliciano Lopez, vann dubbeln efter en dramatisk fyrasetare. Just Verdasco gick för lite mer än en timme sen in för att avgöra mötet genom att besegra tysken Philipp Kohlschreiber. Men tysken håller mötet mellan de två länderna vid liv då han för tillfället leder med 2-1 i set.

Helt jämnt mellan Argentina och Tjeckien
Även tjecken Tomas Berdych hade chansen att avgöra för sitt land idag. Men på andra sidan av nätet stod allt för svåra femterankade argentinaren Juan Martin Del Potro. Del Potro som floppade i Wimbledon genom att åka ut redan i andra
omgången mot den då 56:e rankade australiensaren Lleyton Hewitt. Matchen blev en kort historia, och efter setsiffrorna 6-4,6-4,6-4 kommer matchen mellan Radek Stepanek och Juan Monaco bli helt avgörande.

Bröderna Bryan räddade USA för stunden
Igår kunde Kroatien, genom dubbelparet Lovro Zovko och Roko Karanusic, ta sin tredje raka vinst, och därmed slå ut mästarna från 2007, USA, redan i kvartsfinalen. Men de välkända dubbelspecialisterna Mike och Bob Bryan fullständigt utklassade sina motståndare. Dagens spel har inte inletts i Kroatien, men det väntas bli ett riktigt drag på läktarna.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0