Två svenskar i kvartsfinal

I dag är det som bekant dags för kvartsfinaler på gruset i Båstad. Alla de fyra kvartsfinalera spelas naturligtvis på centercourten, och vad passar inte bättre än att den regerande mästaren inleder. Tommy Robredo har vunnit i Båstad två gånger och jag tror att han satsar på ytterligare än titel iår. Idag möter han Teimuraz Gabashvili som i och för sig har imponerat. Men jag håller Robredo som favorit då han har det betydligt lättare att spela jämnt matchen ut. Efter dagens inledande match mellan Robredo och Gabashvili är det dags för ytterligare en spanjor. Förstaseedade Fernando Verdasco kommer nämligen ta emot argentinaren Juan Monaco. Klart att Verdasco är favorit i och med sin topp 10-placering på rankingen och att han även är grusspecialist gör väl inte saken lättare för Monaco. Men matchen är för mig lite oviss. Monaco slog enkelt ut rumänen Victor Crivoi i den andra omgången och han ser ganska het ut.

Sen är det dags för svenskfest
Robin Söderling kommer som tredje match på centercourten idag ta emot spanjoren Nicolas Almagro. Söderling har förväntningarna på sig och han imponerade stort när han enkelt besegrade belgiern Kristof Vliegen i den andra omgången. Almagro såg lite morgontrött ut i den senaste matchen mot Potito Starace, men lyckades ändå vända och vinna. De möttes i Wimbledon för bara någon vecka sedan, och då resulterade det i en svensk vinst. Men nu är det grus det handlar om och båda spelarna är, enligt mig, bland de tio bästa spelarna i världen på det underlaget.

Vinciguerra kan vinna mot vem som helst
Andreas Vinciguerra har slått världsspelare som Florent Serra och Guillermo Canas tidigare under turneringen. Det känns som han kan slå vem som helst, medan han även kan förlora mot vem som helst. Men den här veckan har Vinciguerra imponerat stort, specielt igår när han besegrade Canas. Han styrde och ställde i stort sett hela matchen, och Canas fick springa otroligt mycket för att ta några poäng. Har "Vinci" krafter kvar at spela på en lika hög nivå lär han pressa österrikaren Jurgen Melzer idag. Melzer har inte känt på någon riktig match änsålänge i turneringen, då det inte behövdes någon större kraftansträngning för att besegra Daniel Gimeno-Traver igår. En helt oviss match som kan sluta hursomhelst.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0