Var är uppdateringen!

Tja, verkligen kass uppdatering på sistone men det har sina förklaringar. Förra veckan var jag på datorfri semester i Stockholms skärgård och tog det riktigt lugnt efter två hektiska och fantastiska veckor i Båstad. Jag fick förmånen att skriva matchreferat, previews och lite annat smått &gott på Swedish Opens hemsida på såvär svenska som engelska. Det var väldigt lärorikt och roligt att få arbeta med trevliga människor kring turneringens organisation.

De flesta var väldigt trevliga och ödmjuka, bland annat snackade jag en del gott med Johan Porsborn, den mannen kan allt som finns att kunna om tennis. Det gav mig blodad tand att fortsätta skrkiva även om det inte är en jävel som läser här, hehe. För att dra en sammanfattning av vad som hänt på touren de senaste veckorna kommer lite små punkter här:

Richard Gasquet blev befriad från vidare avstängning sedan han påstådde att han fått in kokainet via en brud han kysst. Fine för mig, men äreendet känns väl lite halvtveksamt i grund och botten. Kul i alla fall att fransmannen tillåts att tävla igen för han har förhoppningsvis sina bästa år framför sig. Gasquet spåddes en lysande framtid när han dominerade på juniornivå men har inte riktigt levt upp till förväntningarna trots att han huserat en del bland de tio bästa på världsrankingen.

På tal om fransmän tog Jeremy Chardy sin första ATP-titel när han besegrade Victor Hanescu i en tuff tresetare i Stuttgart. Även Chardy var väldigt framgångsrik som junior och vann bland annat Wimbledon samt slutade som runner-up i US Open. 22-åringen har nått två finaler så här långt i år och är på väg mot ett riktigt genombrott på touren. Enligt min åsikt är han en man för topp15 med stora vapen i sin serve och sin forehand.

I Båstad fick ynglingarna Grigor Dimitrov och Daniel Berta chansen att visa upp sig för publiken. Griga föll till slut mot forne topptiospelaren Guillermo Canas men visade att han blir en spelare att räkna med i framtiden. Han har en fantastisk fin teknik och lyckas han bara få ihop sitt spel lär det inte dröja länge innan framgångarna kommer som på räls. För vårt svenska hopp gick det dock lite tyngre, Berta lyckades bara ta fem game mot den mediokra tysken Björn Phau. Det var absolut ett tecken på att svensken har en lång väg att gå innan han kan ta steget in på ATP-touren. Helsingborgaren är bara 16 år och verkar ha en riktigt bra attityd så visst finns det möjligheter även för honom.

Över Atlanten närmar sig nu Mastersturneringarna och US Open med stormsteg och det ska bli riktigt intressant att följa. Undra vad Andy Roddick kan prestera efter den blytunga förlusten mot Roger Federer i Wimbledon. Så fort storturneringarna drar igång lovar jag att det blir full rulle på bloggen igen!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0