Bra dag för Söderling

Robin Söderling vann idag med 3-1 i set mot Gilles Muller från Luxemburg. Jag tycker personligen att svensken gör en stadig insats mot Muller som hotade i början med sin tunga serve. Att möta en spelare som servar så pass bra som Muller kan lätt medföra att man blir stressad men jag tycker Söderling skötte dagens uppgift på ett riktigt bra sätt.
Trots underläge med 1-0 i set och 5-5 i game så höll han sig lugna och tog sedan vara på sina chanser i Mullers servegame. Till en början servade Muller ruskigt bra men svensken lyckades läsa av serven allt bättre dessto längre matchen led. På så vis skapade han sig tid att komma rätt till returerna och lyckades pressa Muller på ett helt annat sätt.
I och med Andreas Becks nederlag mot Granollers och Lopez förlust mot Karol Beck så ser lottningen fram till en eventuell fjärde omgång mot Federer riktigt ljus ut för Söderling nu. Han får i andra omgången möta Marcel Granollers, som är en typisk spansk grusspelare utan några stora vapen. Där borde svenskettan inte ha några problem alls tycker jag.

Bra start av Wimbledon för svenskhoppet..

Favoriterna levererar
Storfavoriten Roger Federer fick en tämligen behaglig resa fram till andra omgången via 3-0 i set mot Yen-Hsun Lu. Trots att jag tycker att Lu presterade ganska bra tennis så var han aldrig riktigt i närheten av att hota världstvåan Federer. Schweizaren inledde lite tveksam men blev mer och mer säker ju längre matchen led.
Alla seedade spelare med undantag av Feliciano Lopez och James Blake har tagit sig vidare på säkert sätt. De båda fick se sig besegrade något överraskande. Lopez förlorade en gastkramande thriller mot Karol Beck med 10-8 i femte set och Blake föll i tre raka mot den skickliga italienaren Andreas Seppi.
Blakes säsong har varit ett riktigt mysterium, han imponerade först stort under uppladdningen inför Franska öppna sen imponerade han på nytt under gräsuppladdningen i Queen´s och följde upp det med att åka ur direkt i Wimbledon. Jag har faktiskt ingen aning varför det blivit på det viset för Blake men kanske beror på att det knyter sig i de stora turneringarna när han vill lite för mycket.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0