Federer återigen för svår

Att matchen mot Federer skulle bli nästintill omöjlig konstaterade de flesta redan på förhand, och trots att de två sista seten fick avgöras i tiebreak kändes det ändå ganska givet att det var världstvåan som skull gå segrande ur fighten.
Söderling servade riktigt bra och spelade stabilt men schweizaren var som vanligt helt omutlig på andra sidan nätet. I första set bröt Federer svenskens serve fram till 5-4 och kunde sedan enkelt serva hem setet. I andra set höll båda spelarna fokuseringen på topp i sina servegame och höll serven utan problem. Således fick setet avgöras i tiebreak där Söderling fick den bästa starten genom att lyckas vaska fram ett så kallat "minibreak". Men som så många gånger förr lyckades gräskungen höja sitt spel när det gällde som mest. Federer lyckades vända och vinna setet med 7-5 i tiebreak till slut. Innan dagens match hade  schweizaren en tiebreakstatistik på 13-5 i år och det var inga siffror han ville försämra.
Det var först i tredje set som Söderling fick chansen att bryta Federers serve. Vid ställningen 4-4 i game lyckades svensken vaska fram två breakbollar i världstvåans serve. Men återigen höjde Federer sitt spel och smällde in riktigt bra servar som var omöjliga för Söderling att returnera. När setet sedan skulle till att avgöras i tiebreak insåg nog de flesta vem som skulle vinna. Federer höjde sig på nytt och lyckades även vinna det andra tiebreaket med 7-5.
I sin helhet så tycker jag att svensken gjorde en väl godkänd turnering, han tog sig till fjärde omgången vilket är nytt personbästa i Wimbledon för Söderling. Jag sa redan på förhand att han fick en tuff lottning men han spelade sig stadigt fram till fjärde omgången genom att avfärda farliga motståndare. Väl i dagens match blev Federer för tuff, men trots nederlaget tycker jag att svenskettan spelade bra även i dag.
Nästa anhalt för svensken blir Swedish Open i Båstad, förhoppningsvis håller den goda formen i sig fram tills dess.

Tuff utmaning idag för Federer!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0