Federer tillbaka till vardagen i Halle

Mästaren från Paris får inte många dagars vila innan han kliver in i grästurneringen i Halle, Tyskland. Med bara två veckor fram till Wimbledon gäller det att disponera tiden på gräset på bästa möjliga sätt. Vår svenske stjärna Robin Söderling har valt att inte tävlingsspela, han ska istället träna upp sig tillsammans med tränaren Magnus Norman.
Veckans turneringar, Gerry Weber Open i Halle och Queen´s Championship i London, är väldigt stjärnspäckade. I Halle heter de största namnen Roger Federer, Novak Djokovic, Fernando Verdasco och Jo-Wilfred Tsonga.
I London är Andy Murray. Andy Roddick, Gilles Simon och Gael Monfils de största stjärnorna.
Den regerande mästaren i Queen´s Rafael Nadal fick tyvärr lämna återbud på grund av sina slitna knän. I Halle är det superstjärnan Roger Federer som ska försöka försvara sin titel från i fjol, schweizaren har vunnit turneringen fem gånger på de senaste sex åren.
Jag tycker att det ska bli intressant att se vad supertalangen Grigor Dimitrov kan ställa till med i Queen´s club. Dimitrov, som senare i år även ska spela Swedish Open, har fått en ganska bra lottning med Ivan Navarro i första omgången och en formsvag Gilles Simon i en eventuell andra match.
Bulgaren Dimitrov tränas av svensken Peter Lundgren som har tränat spelare som Roger Federer, Marat Safin och Marcelo Rios förut. Enligt Lundgren så är Dimitrov, som erövrade juniortiteln i Wimbledon i fjol, en talang i klass med Federer. Men steget från talang till fulländad världstjärna är väldigt stort, det återstår att se om 18åringen lyckas ta det steget.

Kanske en blivande superstjärna?..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0