Federer två matcher ifrån att bli historisk

För mig är Roger Federer redan den störste genom tiderna men för dem som fortfarande tvivlar blir bevisen bara tydligare och tydligare. I och med dagens seger säkrade han en plats i sin tjugonde raka(!) Grand Slam semifinal. En helt sanslös prestation som förmodligen ingen kommer att göra om, och som om det inte vore nog med det så har han även chansen att tangera Pete Sampras rekord på 14 GS-titlar. Utöver det skulle en seger i Franska Öppna innebära att han vunnit alla fyra Grand Slam turneringar. Bara det vore ett sanslöst tecken och bevis på vilken stor spelare han är, Federer behärskar alla underlag och spelar så stilrent att man nästan blir tårögd emellanåt.

Nog med Federerhyllningar för detta inlägget, men ni som inte sett kvartsfinalen mellan Federer och Monfils förstår säkert vid det här laget vem som vann. Monfils stod för en bra insats i första set och hade även en setboll innan Federer kom loss och lyckas vinna med 8-6 i tiebreak.
Resten av matchen var transsportsträcka för världstvåan som på bästa sett lyckades ta tillvara på att fransmannen på andra sidan nätet började bli trött efter att ha sprungit fruktansvärt mycket under sina matcher.
I semifinalen får schweizaren nu möta en......

Formstark Del Potro
Ingen har hittills kunnat skaka den långe argentinaren än i årets upplaga av Roland Garros. Del Potro vann idag enkelt med 3-0 i set mot rutinerade Tommy Robredo. Spanjoren hade inte mycket att säga till om mot vad som skulle kunna beskrivas som säkerheten själv, Juan Martin Del Potro.
Med fem riktigt övertygande insatser i ryggen i denna turneringen känns det äntligen som att Del Potro är mogen att ta sig an Federer. Hittills har "kungen av Schweiz" 5-0 i inbördes möten och dessutom ett stort psykologiskt övertag men det skulle inte förvåna mig om Del Potro fick stopp på den förbannelsen på fredag.
Fantastisk uppvisning av denne unge man...

Kommentarer
Postat av: Rebecka

Skulle vilja komma i kontakt med Joel om en grej inför Swedish Open. Kan du maila mig på [email protected]?

2009-06-04 @ 14:25:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0