Federer vidare med nödrop

Det var inte utan problem som världstvåan Roger Federer bokade in en plats i kvartsfinalspelet. Hans motståndare, Tommy Haas, stod nämligen för en riktigt bra insats och tvingade upp Federer på hans bästa nivå.
Federer började matchen mycket skakigt och det var tyske Haas som gick segrande ur de två första jämna seten. Även i det tredje setet såg det ett tag ut som att Haas skulle gå segrande då han hade breakchans vid ställningen 4-3. Men då plockade schweizaren fram sin vinnarskalle och stod för ett enastående "insideoutslag" och räddade upp situationen. Det var istället Federer som fick det så viktiga servegenombrottet i tredje set efter en riktigt härlig duell där Haas tillslut skickade ett volleyslag ett par decimeter ut.
Efter det gamet gick allt världstvåans väg i takt med att tyske veteranen blev allt tröttare. Fjärde set slutade 6-0 till Federer efter att Haas tagit det väldigt lugnt i slutet av setet för att samla sina sista krafter till ett femte avgörande set.
Men det räckte inte hela vägen i det femte setet heller för tyskens del och vid ställning 2-2 gick Federer i från och kunde alltjämt defilera hem det avgörande setet med 6-2.

Skön seger för schweizaren!

Del Potro fortsätter att dominera
Franska hemmahoppet Jo Wilfred Tsonga har helt chanslös mot den unge argentinaren Juan Martin Del Potro. Precis som Maria Strandlund sade på eurosport så neutraliserade Del Potro franssosens tunga spel och vann enkelt med 3-1 i set.
Dessto mer glädjande för hemmasupportrarna var Gael Monfils seger över sjätteseedade amerikanen Andy Roddick. Segern skedde efter en del kontroversiella diskussioner gällande om man skulle fortsätta matchen eller inte på grund av mörkret som la sig över Paris himmel. Nu är det väldigt svårt att skaffa sig en uppfattning om hir mörkt det verkligen är via tv-rutan men jag böjer mig nog lite mer åt Roddicks håll som var rasande för att man inte avbröt matchen.
Jag tycker precis som Roddick att det var väldigt konstigt att man ens startade matchen då chansen att den skulle hinna slutföras var väldigt liten. Men all eloge till Monfils som klarade av förhållandena bäst och spelade riktigt bra tennis från baslinjen. I ärlighetens namn bör klart nämnas att Roddick inte hade haft någon chans hur ljust det än hade varit om matchbilden hade sett ut som den nu gjorde. Gael Monfils hade full kontroll över tillställningen och kunde enkelt vinna med 3-0 i set.

Davydenko nästa för Söderling
Matchen mellan Davydenko och Verdasco var den som slutfördes sist av alla igår och jag hann tyvärr inte skriva något om den igårkväll. Men faktum är att matchen var ganska ointressant och Verdasco stod för på tok för många misstag mot säkerheten själv, Davydenko. Man är lite rädd att matchbilden kan bli densamma i morgon mot Söderling då det inte hade varit speciellt konstigt om det hade kommit en reaktion från urladdningen mot Nadal.
Men förhoppningsvis kommer svensken upp i samma spelstandard och då blir det en hyperintressant drabbning som jag hoppas att alla får möjlighet att följa.14.00 startar den enligt spelschemat.
Efter Nadal och Verdascos uttåg igår så var idag Tommy Robredo siste man att bära den spanska fanan. Och det gjorde han verkligen med bravur när han slog ut tyske skrällen Philipp Kohlschreiber med 3-1 i set.

Resultat:

Franska Öppna
Fjärde omgången
Nikolay Davydenko - Fernando Verdasco 3-0 (6-2,6-2,6-4)
Roger Federer - Tommye Haas 3-2 (6-7(4),5-7,6-4,6-0,6-2)
Tommy Robredo - Philipp Kohlschreiber 3-1 (6-4,5-7,7-6(4),6-2)
Juan Martin Del Potro - Jo Wilfred Tsonga 3-1 (6-1,6-7(5),6-1,6-4)
Gael Monfils - Andy Roddick 3-0 (6-4,6-2,6-3)

Kommentarer
Postat av: Intresserad

Kommer Eurosport att visa Söderling eller blir det någon dammatch i stället?

2009-06-02 @ 11:12:26
Postat av: Joel

Matchen kommer att vara prioritet ett enligt eurosport är det sagt, men den kanalen är väl inte mycket att lita på egentligen. Men som det är sagt så ska dem sända huvuddelen av Söderling-Davydenko och sedan zappa en del till dammatchen mellan Azarenka och Safina. Låt oss hoppas att det stämmer!

2009-06-02 @ 12:30:46
URL: http://tennishornan.blogg.se/
Postat av: Intresserad

Tack för beskedet. Då får man försöka skynda sig hem från jobbet.

2009-06-02 @ 13:24:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0