Federer visade sin briljans

Franska Öppna
Final
Roger Federer - Robin Söderling 3-0 (6-1,7-6(1),6-4)

Juniorfinal
Daniel Berta - Gianni Mina 2-1 (6-1,3-6,6-3)

Världstvåan Roger Federer kunde för en halvtimme sen lyfta den så efterlängtade Roland Garros troféen. Efter att ha haft lite problem på vägen fram till finalen spelade schweizaren återigen sin bästa tennis. Första set inleddes i ett rasande tempo och Söderling såg ut att vara tagen av stundens allvar. Svensken fick ingen ordning på sin serve och fick slita hårt i sina servegame. Det första setet rann snabbt ur händerna på tibroiten och slutade 6-1 till Federers fördel.
Väderleksförhållandena gynnade inte vårt svenska hopp, vinden ställde till det för hans uppkast och regnet gjorde bollarna tyngre och spelet långsammare. Men i andra set lyckades Söderling bemästra omständigheterna bättre och fick ordning på sina servar. Båda spelarna höll sina servegame och tog setet till ett avgörande tiebreak. Just tiebreak har varit något som har förekommit många gånger i spelarnas tidigare möten. Inför dagens match hade Federer riktigt övertygande plusstatistik gällande tiebreaks emot Söderling och det kan ha varit en viktig faktor inför andra sets tiebreak.

Schweizaren vann med hela 7-1 och tog ledningen med 2-0 i set, inte mycket tydde på att Söderling skulle kunna vända.

Så blev heller inte fallet och Federer föll ihop i tårar efter att Söderling skickat en serveretur i nät på världstvåans matchboll.

För mig är Federer den största genom tiderna, men självklart är det svårt att jämföra med föredetta mästare. Stort grattis både till Federer och Söderling som har stått för enastående insatser i turneringen!


Berta - världens bästa junior
Det blev i allafall en svensk seger i Roland Garros, Daniel Berta skrällde ordentligt och gick hela vägen i juniorturneringen. Fantastisk insats av Berta som bara tappade två set i hela turneringen. I finalen slog han hemmahoppet Gianni Mina med 2-1 i set på den stora Suzanne Lenglen banan. Det ska bli riktigt spännande att se vad löftet kan prestera på seniortouren i framtiden. Verkligen starkt gjort att vinna Franska Öppna för juniorer när man är ett år yngre än majoriteten av sina motståndare. Stort grattis även här! 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0