Femte raka Grand Slam finalen för Federer

Om Söderlings finalplats kom som en praktskräll så får nästan Federers ses som motsatsen. Han har premunerat på finalplatser de senaste åren.
Att Roger Federer är en enastående tävlingsmänniska med en förmåga att lyckas få ut det bästa av sig själv i de viktigaste turneringarna kan väl knappast någon ha missat. Morgondagens final blir hans femte raka Grand Slam final och 19:e totalt. Sedan han tog sig till final för första gången i Wimbledon år 2003 har han alltså varit i final 19 gånger på 24 försöki de största turneringarna.

För att illustrera hans facit har jag gjort en liten tabell här under:


03-W(vinst)

04-AO(vinst), W(vinst), US(vinst)

05-W(vinst), US(vinst)

06-AO(vinst), FO(förlust), W(vinst), US(vinst)

07-AO(vinst), FO(förlust), W(vinst), US(vinst)

08-FO(förlust), W(förlust), US(vinst)

09AO(förlust), FO(spelas i morgon)


AO: Australian Open, FO: French Open, W: Wimbledon, US: US Open


Ja, ni ser ju själva hur dominant han varit inom tennisen det senaste decenniet. Trots att folk påstår att han är lite på nedgång och inte har presterat sin bästa tennis det senaste året har han alltså varit i varje Grand Slam final under just denna period. Jag är inte beredd att hålla med de som säger att han är slut, Federer har fortfarande samma stora spel i sig och har tar nästan alltid fram det när det som bäst behövs.

Schweizarens enda problem är att finna motivation och det kan man enkelt förstå om man slänger en titt på hans meriter. Han har under sin karriär tagit 58 titlar och varit i totalt 80 finaler.

En vinst i Paris är det enda som saknas på hans meritlista förutom ett OS-guld i singel. Enligt min mening är han fullt kapabel till att skriva in båda dessa meriter på sin meritförteckning, frågan är bara om han orkar hålla igång till år 2012. Det känns ganska avlägset ,men om han bestämmer sig för att satsa mot OS i London är jag övertygad om att han kommer att ha en stor chans att gå hela vägen.


Kommentarer
Postat av: Östgöte

Får hoppas Federer förlorar idag då, så han får lite motivation att satsa till London 2012:)



Intressant blogg btw.

2009-06-07 @ 12:08:26
Postat av: Söderlund

Kom igen nu Söderling!

2009-06-07 @ 13:05:07
URL: http://robinsoderlund.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0