Finnkamp i Paris

Svensk tennis framtid har länge sett ganska mörkt ut men nu verkar vi kunna se fram emot lite ljusare tider. Daniel Berta blev nämligen precis klar för semifinal i Franska Öppna för juniorer. Söderlings framfart i herrturneringen har gett eko i hela Sverige och den har förmodligen även sporrat Berta till att spela sin bästa tennis.
I kvartsfinalen vann svensken övertygande mot hårdservande Richard Becker. Berta lyckades bryta tyskens serve i båda seten och kunde sedan alltjämt hålla undan och ta alla sina egna servegame.
I semifinalen stöter svensken nu på en annan nordisk spelare, Henri Laaksonen från Finland. Det kommer alltså utspela sig en riktig "finnkamp" på Roland Garros banor, något som får ses som väldigt ovanligt, speciellt när det står en finalplats på spel.
Knappast någon hade kunnat ana hur positiva Roland Garros veckorna skulle bli för svensk tennis, riktigt kul att Berta ger oss svenskar hopp om framtiden.

Moodie/Norman vaknade sent -  men med besked
Det var säkerligen inte många som trodde på att det oseedade paret Moodie/Norman från Sydafrika respektive Belgien skulle kunna hota bröderna Bryan i dagens semifinal. Tron på paret stärktes knappast efter första set som de förlorade med hela 6-0.
Men efter det kom paret igång ordentligt och överraskade amerikanerna, Moodie/Norman spelade stabilt i sina servegame och höll sig kalla när de kom under press. Andra set gick oväntat till deras favör via tiebreak.
I tredje set följdes sedan paren åt och tog sina servegame fram till att det stod 5-4 till Moodie/Norman. Då släppte bröderna Bryan för första gången i matchen breakbollar till Moodie/Norman, och den chansen var de inte sena med att förvalta. Slutsiffrorna skrevs alltså till 0-6,7-6(5),6-4 och storskrällen var ett faktum.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0