Hängig Söderling vidare

Robin Söderling visade återigen igen styrka genom att besegra den farlige spanjoren Nicolas Almagro trots att han var sjuk. Söderling, som såg ut att ha problem med illamående, kallade in trainern i början av tredje set och i fick då hjälp i form av några piller som skulle motverka hans problem.
Det syntes klart och tydligt att svensken var riktigt hängig på banan men trots det så servade han riktigt bra och kunde på så sätt hålla undan för Almagro. Det var egentligen bara i första sets tiebreak som Söderling kom under lite press då han lyckades rädda en setboll vid ställningen 6-5 för att sedan vinna med 9-7. Efter det lyckades han bryta den 48:e rankade spanjorens serve i de båda efterföljande seten och kunde sedermera vinna med 7-6,6-4,6-4.
Nu gäller det för Söderling att kurera sig på bästa möjliga sätt för att i nästa omgång kunna hota segraren mellan gräskungen Roger Federer och formstarke Philipp Kohlschreiber. Schweizaren leder deras match med 2-1 i set för tillfället efter att tysken precis spelat hem tredje set i tiebreak. En riktigt bra match måste jag säga där Federer tvingas kräma ut sitt bästa spel. Vem Söderling än får möta i nästa omgång så blir det en minst sagt tuff uppgift, men med tanke på vad svensken uträttat de senaste veckorna så går han absolut inte att räkna ut.

Halvsjuk Söderling vidare..

Kommentarer
Postat av: Anonym

Bra blogg detta

2009-06-26 @ 21:47:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0