Hewitt imponerar

Dagens spel börjar lida mot sitt slut och det börjar bli dags att summera. Dagens höjdpunkt enligt min mening var Hewitts stjärnsmäll mot femteseedade Juan Martin Del Potro. Hewitt gav ett smakprov på sitt gamla goda jag och vann i tre raka set vilket får anses som en ganska stor överraskning. Australiensaren trivs dock mycket bättre än världsfemman på gräs och har mycket mer erfarenhet av underlaget. Det spelade givetvis en stor roll i dagens möte då rörelseschemat och studsen skiljer sig väldigt mycket från andra underlag.

Murray frälser hemmapubliken 
Jag hade hoppats på att Ernests Gulbis skulle kunna ställa till med lite mer problem mot hemmahoppet men Murray var helt enkelt för bra för letten. Britten visade prov på ett riktigt brett register, kanske det bredaste på touren för tillfället. Enligt min mening är Murray taktiskt helt överlägsen och han har en förmåga att ändra spelstil och tempo precis efter hur han vill att matchbilden ska se ut.
Det fick Gulbis inte minst känna av idag då Murray allt som oftast drog ner på tempot och slog många djupa slicar som Gulbis hade svårt att gräva upp över nät med sin backhand. Trots att Gulbis servade väldigt bra så var hemmaspelaren där och returnerade på ett fantastiskt sätt nästan hela tiden.
Även servekanonen Andy Roddick tog sig vidare idag via 3-1 i set mot ryssen Kunitsyn, kanske är det upplagt för en semifinal mellan just Roddick och Murray.

Nu ser man med spänning fram emot Söderlings tredje match mot Nicolas Almagro klockan 13.00 i morgon. Go Söderling!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0