Karlovic servade sig vidare

Storservaren Ivo Karlovic lyckades idag slå ut sjundeseedade Fernando Verdasco med 3-1 i set. Kroaten, som är känd för sina monsterservar, tappade inte ett enda servegame under matchen. När Karlovic får ihop sina servar är han sylvass, detta har alla spelare som kommit i hans väg i årets Wimbledon fått erfara.  Han har hittills i årets turnering inte tappat ett enda servegame och totalt dunkat in 139 serveess.
I nästa omgång står världstvåan Federer för motståndet, könns som att det kan bli en högintressant match om Karlovic kan fortsätta serva som han gjort. Jag tror absolut inte Federer sover speciellt gott inför mötet med kroaten.

Hewitt-Roddick i kvartsfinal
En annan kvartsfinal kommer spelas mot de gamla rivalerna Hewitt och Roddick. Deras senaste möte slutade med seger för Roddick via två raka tiebreak. Båda spelarna imponerade i dag på olika sätt då de tog sig till en kommande kvartsfinal.
Roddick var helt omutlig mot tjecken Tomas Berdych, som stod för en riktigt fin insats i sin senaste match mot Davydenko. Första set lyckades amerikanen vinna i tiebreak och efter det var det bara en spelare på banan, segersiffrorna skrevs till 7-6,6-4,6-3.
Australiensaren Hewitt stod i sin tur för en makalös vändning mot servevolleyexperten Radek Stepanek. Hewitt vände underläge med 2-0 i set till seger. Stepanek verkade helt tappa spelet efter andra set och Hewitts vändning såg ut att vara tämligen enkel. I de tre sista seten mäktade Stepanek bara med att vinna 5 game.
Förutom Hewitt lyckades även Juan Carlos Ferrero ta sig vidare till kvartsfinal som oseedad. Spanjoren besegrade i sin fjärdeomgångsmatch fransmannen Gilles Simon i raka set. Det känns lite som att Ferreros rutin vägde tung i dagens match.

Övriga resultat från dagens matcher lyder enligt följande:

Novak Djokovic - Dudi Sela 3-0 (6-2,6-4,6-1)
Tommy Haas - Igor Andreev 3-0 (7-6(8),6-4,6-4)
Matchen mellan hemmahoppet Andy Murray och Stanislas Wawrinka är för tillfället inne i fjärde set, Murray leder med 2-1 i set och det står 4-4 i det fjärde.
Dessutom har vi en svensk dubbelspelare in action, Simon Aspelin är inblandad i en riktig thriller tillsammans med Paul Hanley mot det sjundeseedade paret Mirnyi/Ram. Den matchen bröts precis vid ställningen 2-2 i femte set på grund av mörker.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Det där med att bryta för mörker känner man ju till...

2009-06-30 @ 23:58:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0