Söderling gjorde vad som krävdes

Trots att den okände Marcel Granollers bjud på oväntat tufft motstånd så lyckades Robin Söderling stå pall för trycket och vinna en tuff fyrsettare. Spanjoren servade överraskande bra och följde även upp med fint spel från baslinjen. Han fick även med sig det första setet efter att ha lyckats ta vara på en breakboll i Söderlings serve. I andra set följdes spelarna åt hela vägen och setet gick således till tiebreak. Där var det svensken som drog det längsta strået och lyckades vinna efter stor dramatik med 9-7.

I dag var verkligen en sådan dag där svenskhoppet inte fick spelet att lossna, men han visade fin mental styrka och krigade sig igenom tredje och fjärde set och lyckades vinna med 6-4 respektive 7-5. I tredje omgången väntar tufft motstånd i form av shotmakern Nicolas Almagro. Spanjoren har bra tryck både från forehand och backhandsidan och det känns som att Söderling måste ta fram lite bättre spel än vad han visade i dag. Vad som talar för svenskettan är att Almagro har tvingats gå igenom två tuffa femsetare och kanske känner sig aningen sliten inför mötet.


Ännu har inget oväntat skett
Bortsett från Marat Safins sorti igår så har favoriterna presterat på löpande band. Ende seedad spelare att åka ut i dag var Rainer Schuettler som har haft en riktigt tungt säsong med många bakslag. Verkar verkligen som hans karriär börjar lida mot sitt slut. Annars kan jag meddela att Federer imponerade mot Garcia-Lopez och Djokovic tog sig enkelt vidare mot Greul.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0