Största svenskdagen på länge

Senast vi hade en svensk spelare i en Grand Slam semifinal var år 2006. Då var det Jonas Björkman som nästintill  stapplade in på banan och var slagen på förhand mot Roger Federer i Wimbledon. Nu gäller det en fräsch och heltaggad Robin Söderling som har all chans i världen att nå söndagens final.
Fernando Gonzalez är på förhand en väldigt svår nöt att knäcka för Söderling, men det var Davydenko också och han avverkade svensken helt utan problem. Jag ser matchen som helt oviss med liten fördel för Gonzalez som har mer rutin från liknande situationer. Spelmässigt kommer svenskettan ha en ypperlig chans att vinna om han lyckas få samma tryck i slagen och samma längd som han haft tidigare under turneringen. Speciellt viktigt blir det att han lyckas bra med att hålla sina slag med längd mot chilenarens backhandhörn, då blir det svårt för Gonzalez att styra tillställningen.
Lyckas han inte med att undvika Gonzalez forehand blir förutsättningarna helt annorlunda. Kan knappast bärga mig innan matchen drar igång.

The new king of clay...

Nu eller aldrig för Federer
Det är inte att undra på att självaste Roger Federer är nervös och dras med sömnproblem. Sedan Söderling skrällde mot Nadal så är det nu schweizaren som är den store favoriten till att ta den stora titel han så länge hoppats på. Precis som Federer själv har sagt så tror jag inte att nervositeten påverkar honom när han väl kliver ut på banan. Däremot kan hans motståndare idag, Juan Martin Del Potro, verkligen sätta käppar i hjulet för världstvåan.
Argentinaren stod för en makalös utveckling under slutet av förra året och dn har inte stannat än. Del Potro känns mycket mer mogen och tålmodig i sitt spel och det känns verkligen som han är redo för dagens utmaning.
Men jag hoppas innerligt att Federer vinner så att han får chansen att skriva in sig i historieböckerna på nytt efter söndagens final.

Tuff utmaning idag för Federer!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0