Svenska flaggan vajar högst

Franska Öppna
Semifinal
Robin Söderling - Fernando Gonzalez 3-2 (6-3,7-5,5-7,4-6,6-4)
Roger Federer - Juan Martin Del Potro 3-2 (3-6,7-6(2),2-6,6-1,6-4)

Två svenska spelare till final, en i herrsingel och en i juniorsingel, man kan knappast tro att det är sant. Söderlings turnering blir bara mer och mer bragdartad, idag visade han återigen hur stark han är mentalt när han lyckades resa sig efter att ha tappat en 2-0 ledning i set och låg under med 4-1 i gamei avgörande set. Det svenska fenomenet tog sedan fem raka game och kunde sträcka händerna i luften och jubla efter att han slagit in en vinnande forehand.
Söderling inledde matchen bäst och såg till att diktera villkoren tack vare sitt tunga baslinjesspel. Svensken tog de två första seten med 6-3 och 7-5 och såg ut att kunna vinna i tre raka, men då hittade plötsligt Gonzalez träffen i serven och grundslagen. Chilenaren tog över mer och mer efterhand och Söderling såg ut att vika ner sig fysiskt.
Fernando Gonzalez tog alltså de två efterföljande seten och utjämnade till 2-2 i set, dessutom rusade han fram till 4-1 i game i avgörande. Resten av matchen vill nog Gonzalez helst glömma, Söderling kunde enkelt ta sitt eget servegame till 4-2 och efter några dåliga servar av Gonzalez så lyckades svensken även bryta tillbaka ett servegame från rutinerade Gonzalez. Efter det följde tre raka game till Söderlings favör och segern var bärgad. Stort, riktigt stort!
Som ni kanske visste har SVT köpt rättigheterna till finalen och dem kunde knappast hoppas på någon bättre motståndare till Söderling. I finalen väntar nämligen tidernas störste, Roger Federer.

Federer tangerade Lendls rekord
I och med segern mot Juan Martin Del Potro i dagens semifinal så tangerade Roger Federer Ivan Lendls rekord på 19 Grand Slam finaler. Vinner han även finalen på söndag tangerar han även Sampras rekord på 14 Grand Slam titlar och kan dessutom sålla sig till den lilla skaran som vunnit alla Grand Slam turneringar.
Helt fantastiskt av Federer att kunna koppla bort alla tankar och all press och prestera när det gäller som mest. Dagens match mot världsfemman Juan Martin Del Potro var allt annat än enkel. Argentinaren vann det första och det tredje setet och satte därmed oerhörd press på världstvåan som blev tvungen att vinna två raka set för att ta sig vidare.
Men precis som så många gånger förr lyckades Federer vända på steken och ro segrn i hamn via 6-1,6-4 i fjärde och femte set.
Nu blir det ett riktigt dilemma i finalen, jag vill så gärna att schweizaren lyckas ta denna chansen och skriva in sig i historieböckerna på ett helt speciellt sätt. Samtidigt står det som bekant en svensk motståndare på andra sidan nätet. Hur det än går så kommer det att vara blandade känslor härifrån bloggen, ärligt talat hoppas jag nog helst på Federer.

Berta i juniorfinal
Daniel Berta har imponerat stort i juniorturneringen och avvärkade idag Henri Laaksonen i den helnordiska semifinalen. Helsingborgaren vann i två raka set med siffrorna 6-4,7-5 och har hittills i turneringen bara tappat ett set. Som en liten intressant fakta kan berättas att setet han förlorade även var det första han spelade i turneringen. Det var i matchen mot niondeseedade Favundo Arguello från Argentina.
I finalen väntar nu elfteseedade hemmaspelaren Gianni Mina på söndag. Jag är inte riktigt säker på vilken bana juniorfinalen brukar spelas på men jag lovar att  återkomma när arrangörerna har släppt söndagens spelschema.

Kommentarer
Postat av: MPS

ÅÅÅÅååhhh drömfinal!! Kom igen nu federer... fy fan !

2009-06-05 @ 22:33:28
Postat av: Sarah

Jag säger bara: ÄNTLIGEN!

2009-06-05 @ 23:50:13
URL: http://thiindra.blogg.se/
Postat av: Johan

Federer är helt otrolig, men trots det hoppas jag ändå på Söderling. Tänk om han kunde vinna!

2009-06-07 @ 13:36:09
URL: http://schumacher4ever.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0