Två veckor av svensk succé är över

Innan Franska Öppna började var det inte många svenskar som vågade hoppas på någon större framgång för Robin Söderling. Inte blev förhoppningarna större när han lottades mot David Ferrer i tredje omgången och världsettan Nadal i en eventuell fjärde omgång. Men så här i efterhand kan man med glädje konstatera att 24åringen från Tibro gick från klarhet till klarhet.
I de första omgångarna gjorde han vad som förväntades av honom och tog sig enkelt vidare till en match mot grusspecialisten David Ferrer. När spanjoren knep första set efter ett jämnt tiebreak trodde de flesta säkert att svensken skulle vika ner sig. Men ack vad fel folk kunde ha, Söderling reste sig och spelade riktigt bra tennis för att ta de tre nästkommande seten och bokade in en match mot Nadal i fjärde omgången.
Efter den fina insatsen mot Ferrer var de flesta nöjda och belåtna med Söderlings turnering, han hade aldrig tagit sig förbi tredje omgången i en Grand Slam turnering förut. Svensken var som de flesta andra som möter världsettan redan uträknad på förhand. Men Söderling stod för en helt makalös insats och resten är redan historiskt.
Nu får svensken lite vila för att samla krafter inför Wimbledon som startar om två veckor. Det är en riktigt intressant tennisperiod vi har att se fram emot.
Redan imorgon drar grässäsongen igång med den klassiska och prestigefyllda turneringen Queen´s Championship i London. Startfältet är som vanligt starkt och det kommer garanterat bjudas på högklassig tennis.

Veckans tre i topp

1. Robin Söderling
Som han frälst oss svenska tennissupportrar och återfött ett nytt tennisintresse i Sverige som länge varit dött.

2. Roger Federer
För att rabbla upp alla hans rekord krävs nog större plats än ett vanligt A4. Riktigt kul att han fick vinna den så efterlängtade Roland Garros titeln. Federer är en välförtjänt mästare.

3. Daniel Berta
Efter bara två tappade set på hela turneringen stod det svenska löftet som segrare i Franska Öppnas juniorturnering tidigare idag. Stort, riktigt stort!

Veckans sämsta:

Rafael Nadal
Jag tyckte det var pinsamt att kolla på hans presskonferens efter förlusten mot Söderling. Han är i mina ögon en riktigt dålig förlorare som inte kunde erkänna Söderlings enastående spel utan skyllde på att han själv spelade dåligt. Dagen efter kom beskedet om att han får kliva av Queen´s för att vila upp sina slitna knän. Jag tycker att det luktar riktigt illa kring den storyn.

Kommentarer
Postat av: greven

spelars finalen best av 7 eller´?

2009-06-07 @ 23:30:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0