33 matcher fick räcka

Japp, då var det slut på åter en vecka och även slutet på en fin svit för Rafael Nadal. Passande nog så var det den stora rivalen Roger Federer som punkterade Nadals förlustfria svit på 33 matcher. Federer som gått lite i ide sen finalplatsen i Australian Open verkar ha vaknat upp perfekt inför årets andra GrandSlamturnering.
Känns väl lite som att ingen kan bli för mätt för att inte trycka i sig frukten från en saftig GS-turnering. Federer har åkt runt och lallat lite och passat på att gifta sig och göra frugan på smällen. Men nu när det verkligen börjar gälla någonting är han tillbaka, det ska bli riktigt intressant att se vad han kan trolla med i Paris om lite drygt en vecka. Spöket Nadal premunerar på titlarna lika mycket som en annan premunerar på Prohockey och för att det ska bli fel på leveranserna så krävs något alldeles extra. Och alla som följt tennisen de senaste 7-8 åren vet att just Federer är något alldeles extra. Efter att han blivit fullkomligt förlöjligad i fjol på gruset i Paris och dessutom bestulen på titeln i Wimbledon så är det inte svårt att förstå att schweizaren kommer att ge sig ut på krigsstigen de närmaste månaderna.
Jag är verkligen ett stort fan av Federer och drömmer om att han får vinna ytterliggare några GStitlar, men om så blir fallet är omöjligt att sia om. Nu har han i alla fall visat att han är att räkna med och har anslutit till skaran som verkligen kan besegra Nadal på grus. För tillfället anser jag att det är två, kanske tre spelare som har kapacitet till det och det är "Fedex", "Noles" och Verdasco.
I veckan som kommer så avgörs VM i lagspel på grus som det så fint kallas. Att Sverige skulle lyckas upprepa bedriften från i fjol är väl inte speciellt troligt men i morgon har dem i alla fall chansen att fullborda skrällen mot Frankrike, om Lindstedt och Söderling lyckas vinna dubbeln så är segern ett faktum. Den matchen ser vi givetvis fram emot och håller tummarna för svensk framgång.

Som sig bör så får man väl köra listan från veckan som gått och vem som toppar tror jag nog de flesta kan lista ut.


Veckans tre i topp


1. ROGER FEDERER

The King is Back, mer behöver väl inte sägas.


2. PIM-PIM

Joachim Johansson gjorde i veckan en väldig bra turnering på hard courten i Turkiet. Han tog sig hela vägen till semifinal men var tyvärr tvungen att kasta in handduken sen han känt av en överansträngning i axeln. Det påstods bara vara en säkerhetsåtgärd och PIM-PIM satsar nu emot att kvala in till Roland Garros. Stort lycka till!


3. Novak Djokovic

"Noles" fortsätter att imponera och var så nära man kan komma att skicka ut Nadal ur turneringen i Madrid. 11-9 i avgörande sets tiebreak måste förstås kännas förkrossande men han kan trösta sig med att han bjöd på fantastisk tennis.


Veckans sämsta


Madrid Open

Gruset blåste runt som virvelvindar på planen och spelarna klagade en massa på felstudsar hit och dit. Sedan hade dessutom arrangörerna maximal otur med att två spelare hoppade av samtidigt och förstörde ett kvällsschema.

Nej, jag tror inte att arrangörerna är överlyckliga över turneringens debut utomhus.


Kommentarer
Postat av: mange p

Han e tillbaka !! Men notera att rogge vann i förrfjol i hamburg turneringen innan franska också på grus ! så jag hoppas inte för mycket !! Men alldeles för mycket !!!:

2009-05-18 @ 07:02:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0