Brands föll på mållinjen

BMW Open
Semifinal
Mikhail Youzhny - Daniel Brands 2-1 (3-6,6-3,6-4)

Serbia Open
Semifinal
Lukasz Kubot - Ivo Karlovic 2-0 (7-6(0),6-2)

Tysken Daniel Brands var nära att fullborda sin succé igenom att ta sig till final i turneringen i Munchen. Han hade ledningen med 4-3 i avgörande set och hade sex breakchanser i Youzhnys serve utan att kunna ta vara på möjligheterna. Istället var det Youzhny som lyckades hålla nerverna i styr och drog fördel av när tysken blev tagen av stundens allvar. Ryssen Youzhny lyckades bryta hemmahoppets serve i det efterföljande gamet och kunde sedan hantera pressen och serva till sig en plats i finalen.
Finalen i morgon kommer att bli ryssens första sedan han vann sin senaste titel i början av januari förra året. Självklart var det en överlycklig Youzhny som sträckte händerna i skyn efter att matchen var vunnen.
Tyske Brands spelade väldigt bra och hans serve fungerade precis lika bra som den gjort hela veckan. Hade han bara kunnat kontrollera sina nerver i de viktiga lägena så hade han mycket väl kunnat segra i den här matchen.
Vi får hoppas att tysken blir sporrad av sitt resultat i turneringen och att han kommer tillbaka till den stora scenen. Hans tunga serve lär ju passa utmärkt på gräs där han kommer att bli väldigt svår att ta servegame ifrån.

Chockseger från Kubot
Dubbelspecialsten Lukasz Kubot är inne på en vecka som han sent kommer att glömma. Efter att ha haft all tur i världen på sin väg fram till semifinal så stod han för en enastående insats mot andraseedade Ivo Karlovic. Kubot, som kom in i turneringen som lucky loser, är den första i turneringen som lyckats bryta Karlovic makalösa serve.
Det skedde dock inte i första set som gick till tiebreak efter att båda spelarna lyckats hålla alla sina servegame. I tiebreaket var Kubot helt överlägsen och vann med 7-0 och fick blodad tand inför andra set.
Där lyckades han nämligen bryta kroatens serve två gånger om och vinna tämligen enkelt med 6-2. Det såg ut som vardagsmat för polacken när han hur enkelt som helst rädda tre raka breakbollar vid ställningen 4-2 och sedan var resten av matchen transportsträcka, då Karlovic tålamof tröt ordentligt.
Kubot har nu chansen att ta dubbla titlar i Belgrad då han även är kvar i dubbelturneringen tillsammans med sin partner Oliver Marach. Dock ska väl sägas att chansen att han vinner singelfinalen är minimal men han är ändå värd en stor eloge för sin insats hittills.

Dubbelspecialisten Kubot verkar även funka i singel...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0