Darrig Djokovic till final

Serbia Open, Serbien
Semifinal 2
Novak Djokovic - Andreas Seppi 2-1 (4-6,6-1,6-2)

För några timmar sedan inleddes dagens andra semifinal i Belgrad, mellan hemmaspelaren Novak Djokovic och fjärdeseedade Andreas Seppi. Veckans stora publikfavorit Djokovic inledde matchen lite darrigt, och tvingades släppa första set, efter ett sent break av Seppi. Men sen var det inget snack om saken. Seppi började bli trött vilket gjorde att han tappade koncentrationen en aning, samtidigt som Djokovic började komma in i matchen. Då var det helt enkelt inget snack om saken, och Seppi lyckades bara ta ett, respektive två game i de två återstående seten. Imorgon ställs hemmaspelaren mot polacken Lukasz Kubot, och han förväntas naturligtvis ta hem sin första titel på gruset i år. Jag har själv förhoppningar om att få se en Kubot som kommer stå upp bra mot Djokovic imorgon, men det är väl rätt höga odds på det.

Novak Djokovic trivs på gruset för tillfället. Förra veckan nådde han final I Masters Series-turneringen i Rom, och den här veckan verkar det som han tar hem sin första grusseger det här året, på hemmaplan i Belgrad.

Estoril Open, Portugal
Semifinal 1
Albert Montanes - Paul Capdevile 2-0 (6-3,6-4)

Jag hade bestämt mig för att rapportera om matchen mellan James Blake och Nikolay Davydenko, men eftersom den matchen tvingades avbrytas i mitten av andra set på grund av mörker, får jag nöja mig med att konstatera att spanjoren Albert Montanes lyckades slå ut chilenaren Paul Capdevile i två raka set, 6-3, 6-4. Den andra semifinalen spelas troligtvis klart imorgon förmiddag. Där leder Davydenko med 1-0 i set, men Blake har övertaget, ledning 4-2 Davydenkos serve, i andra set så om han tar hem sina två följande servegame, kommer matchen tvingas avgöras i ett tredje avgörande set.
Kan i alla fall lite snabbt konstatera att spanjoren Montanes blir finalmotståndare för den som vinner av Davydenko och Blake. Montanes vann tämligen enkelt i två raka set mot chilenaren Capdeville.

Morgondagens finaler:
Estoril Open: Albert Montanes - James Blake/Nikolay Davydenko
BMW Open: Mikhail Youzhny - Tomas Berdych
Serbia Open: Novak Djokovic - Lukasz Kubot

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0