Dramatiska finaler

BMW Open
Final
Tomas Berdych - Mikhail Youzhny 2-1 (6-4,4-6,7-6(5))

Estoril Open
Final
Albert Montanes - James Blake 2-1 (5-7,7-6(6),6-0)

Serbia Open
Final
Novak Djokovic - Lukasz Kubot 2-0 (6-3,7-6(0))

Avslutningen på veckan som gått kunde knappast blivit mer dramatisk. Alla tre finaler som spelades innehöll varsitt tiebreak och jag tycker att detta är ett gott tecken på att världstennisen har bättre bredd än på länge. Jag har tyvärr inte haft möjligheten att se någon av finalerna då jag själv har varit i väg och spelat tennis. Men det är väl på sin plats att summera lite från varje match.

Årets första för Berdych
Tjecken Tomas Berdych fick verkligen slite hårt för att ta sin första titel för året i Munchen. Matchen var till och med så pass jämn att den fick avgöras i tiebreak i det tredje setet.  Titeln var Berdych femte i karriären och den andra på grus.
Tjecken har kämpat hela året med att hitta formen och den rätta träffen och nu verkar det sannerligen som att han har lyckats. Han stod för många imponerande segrar på sin väg till finalen och var riktigt kall i de avgörande lägena i alla sina matcher.
All heder även åt Youzhny som var väldigt nära att ta hem titeln. Förlusten svider givetvis mycket för ryssen men jag tror ändå att han kommer att vara väldigt nöjd när han har fått lite distans till händelsen.

Luften ur för Blake
Amerikanen James Blake har varit riktigt het hela veckan och var i finalen ytterst nära att få sätta pricken över i:et. Men trots två matchbollar så lyckades han inte kliva över mållinjen och det var istället den mycket skickliga grusspelaren från Spanien, Albert Montanes, som tog hem titeln. Montanes krigade tappert och gav aldrig upp och räddade två matchbollar i andra set för att sedan kunna defilera hem det tredje setet när luften gått ur hos Blake.
Titeln var Montanes andra i karriären, även den förra kom på grus förra året i Amersfoort, Holland. Spanjoren ligger för tillfället på en 35:e plats på rankingen men kommer säkerligen klättra någon placering i och med segern.
Från Estoril kan jag tyvärr även meddela att vårt svenska hopp Robin Lindstedt åkte på en tung förlust tillsammans med Martin Damm. Dem fick stryk i två raka set med siffrorna 6-3,6-2 mot det tämligen okända paret Butorac/Lipsky.

Djokovic vann på hemmaplan
Precis som väntat så var det hemmafavoriten Novak Djokovic som stod som slutsegrare i den första upplagan av Serbia Open. Till hemmapublikens stora förtjusning slog han överraskningen Lukasz Kubot i två raka set i finalen.
Polacken stod ändå emot oväntat bra och tvingade fram ett tiebrak i andra set. Där blev tyvärr Djokovic alldeles för svårt och Kubot förlorade med 7-0.
Jag tror säkerligen att Kubot är riktigt nöjd med sin vecka ändå, han vann nämligen dubbelfinalen i par med Oliver Marach också. Finalmotståndare var för övrigt svenska Johan Brunström och hans partner Jean Julien Rojer. Detta var Brunströms andra ATP-final i karriären och jag unnar honom all framgång med tanke på hur hårt han har slitit för att nå toppen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0