Fantastiska kvällsmatcher

Madrid Open
Kvartsfinal
Rafael Nadal - Fernando Verdasco 2-0 (6-4,7-5)
Juan Martin Del Potro - Andy Murray 2-0 (7-6(4),6-3)

Nerverna knäckte Verdasco
Första set såg ut som sig bör för världsettan, han hade inga problem med att ta sina egna servegame och när det verkligen gälld så bröt han landsmannens sista servegame för att vinna setet. Nadal såg ut att ha allt under kontroll precis som han alltid brukar ha men i andra set fick han till en början möta en riktig bomb. Verdascos slag var som missiler som skar sig rakt igenom Nadals försvar och av bara farten lyckades Verdasco ta en 4-0 ledning.
Väl där så måste den sjundeseedade spanjoren kommit på vad som var på väg att hända och hans missiler förvandlades till lösa studsbollar. Avfyraren blev till gummiarm och Nadal gjord inga misstag och käkade upp Verdascos försprång snabbare än världsjuan skapade det. Vid ställningen 5-4 till gruskungen Nadal så vaknade hans motståndare en aning och lyckades rädda två matchbollar och fixa 5-5. Men då var det redan försent och "Rafa" tog två raka game och kunde skriva in 7-5 i protokollet.
Väldigt synd att Verdasco inte kunde hålla ihop sitt spel för det kändes som han verkligen hade någonting på gång. Kan han hålla den nivån som han höll innan nerverna spelade honom ett spratt så är han verkligen ett hot mot Nadal i kommande grusmatcher.

Del Potro imponerade stort
Det är verkligen inte ofta man ser någon spelare ha så mycket kontroll över en match mot Andy Murray som argentinaren hade idag. Framförallt var det i andra set som Del Potro spelade rena rama propagandatennisen och fullkomligt körde över en konfunderad Murray.
Första set var annars riktigt jämnt och det var Murray som hade fördel av ett break vid ställningen 5-3. Då kom krigaren från Argentina tillbaka starkt och lyckades bryta tillbaka och vaska fram ett tiebreak. Det är verkligen imponerande att se hur bra Del Potro spelar i viktiga lägen, det är absolut en egenskap som kan ta honom väldigt långt i sin tennis. Nu är dock konkurrensen stenhårt uppe i topp8 och det är väldigt svårt att sia om Del Potro kommer kunna klättra mer på rankingen än vad han redan gjort men det går i alla fall att konstatera att han kommer att vara ett ständigt hot mot de övriga där uppe.
Argentinarens andra set kan ha varit något av hans bästa i år och han hade verkligen svar på tal på alla Murrays tunga slag. Kommer Del Potro upp i samma standard i morgon så känns det som Federer verkligen måste plocka fram några ess ur rockärmen för att kunna hota sydamerikanen.

Fantastisk uppvisning av denne unge man...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0