Fullspäckad vecka på touren

Det märks att grussäsongen har tagit fart ordentligt här i Europa. Denna veckan spelas inte mindre än tre turneringar i olika städer runtomkring i Europa. Alla tre är så kallade 250-turneringar vilket innebär att spelaren som vinner får 250 ATP-poäng. Detta är den minsta kategorin på touren och det förklarar varför det bara är Novak Djokovic och Gilles Simon bland topptio spelarna som har valt att spela denna veckan. Övriga har tagit en ledig vecka för att återhämta sig och träna upp sig inför kommande turneringar och framförallt inför Franska öppna som börjar i slutet av maj.
Drar någon rad om startfälten i veckans turneringar här under tänkte jag:

Estoril Open
Toppseedad är fransmannen Gilles Simon som förtillfället håller till på en sjundeplats på världsrankingen. Efter sig har han i tur och ordning efer seedningen; Nikolay Davydenko, David Ferrer, James Blake, David Nalbandian, Mardy Fish, Albert Montanes och Florent Serra. Måste säga att det är ett väldigt intressant startfält där det är vidöppet om vem som skall vinna turneringen. Intressanta namn bland de oseedade spelarna är bland andra comebackande Gaston Gaudio, formstarke Juan Monaco och hemmaspelaren Frederico Gil. Ska jag tvunget gissa på en segrare så faller nog gissningen på David Ferrer som har fått en överkomlig lottning och som vi vet trivs utmärkt på gruset. Tyvärr för oss svenskar så fick Andreas Vinciguerra respass redan i kvalet. Hade varit intressant och se hur han hade stått sig annars.

Serbien Open
Självfallet är hemmaspelaren Novak Djokovic det stora affischnamnet och så som han har spelat de senaste veckorna så unnar jag honom verkligen att få vinna turneringen inför sina hemmafans. De tuffaste konkurrenterna för serben blir framförallt Igor Andreev och Andreas Seppi. Det ska bli spännande att se vad Marcos Baghdatis, som fått wild-card, kan prestera. Den forne topptiospelaren har sannerligen mycket tennis i sig, men han har haft svårt att få ihop det på grund av skador den senaste tiden.
Här tror jag dock stenhårt på att segern går till publikfavoriten Novak Djokovic. Han har spelat fantastiskt underhållande tennis de senaste veckorna och bjuder alltid på en show på banan.


BMW Open
Tävlingen spelas i Munchen och präglas av tyska spelare. Det ska bli intressant och se om Mischa Zverev kan följa upp den fantastiska prestationen i Rom och spela publikfriande även på hemmaplan. Andra spelare som hemmafansen tror på är Rainer Schuettler, Nicolas Kiefer och Philip Kohlschreiber. Dessa tre herrar har absolut kapaciten som krävs för att spela hem segern i turneringen. Dock tvekar jag starkt på att någon av tyskarna vinner turneringen, ingen av dem har grus som favoritunderlag och dem har inte den rätta timingen på gruset. Istället får väl spanjoren Nicolas Almagro ta på sig favoritskapet i och med att chilenaren Fernando Gonzalez var tvungen att dra sig ur på grund av skada.
För egen del så hoppas jag att en av mina favoriter Ernests Gulbis kommer ta sig långt. Han har dock fått en tuff lottning och tvingas ta sig an hemmahoppet Nicolas Kiefer redan i första omgången.
Jag tror att favoriten Almagro kommer att stå pall för trycket och vinna turneringen och utöver äran och rankingpoängen även 71,700 euro.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0