Högintressant söndag!

I dag drar fjärde omgången igång med fyra riktigt högkvalikativa matcher. Man skulle kunna säga att dem gör en tjuvstart av andra veckan i Paris, för dagens matcher håller absolut så pass hög klass att de hör hemma i andra veckan. Tänkte att jag kunde säga ett par ord om varje match nu när det börjar dra ihop sig.

Fernando Gonzalez - Victor Hanescu
I dagens första match möts två spelare som ännu inte tappat något set. Mest imponerande är det kanske för Hanescu som har stött på riktigt bra spelare i form av Mikhail Youzhny och Gilles Simon.
Gonzalez i sin tur har inte satts på prov lika mycket så det är svårt att säga riktigt var han står. Men trots det så är jag övertygad om att Gonzalez kommer gå ut att styra och ställa med den bästa forehanden tennisen har skådat. Chilenaren har helt enkelt mer rutin av när det börjar dra ihop sig i de stora turneringarna.

Marin Cilic - Andy Murray
Ganska oviss match på pappret, jag hade tyckt att det var roligt om kroaten Cilic kan skrälla och vinna. Cilic är den spelare som vunnit med klarast siffror i alla sina matcher. Han har varit stekhet och kommer verkligen hota Murray, som också spelat bättre än nånsin på gruset i Franska öppna. Det är två långa spelare med tunga servar som möts, utöver det finns det många kontraster i deras spel. Murray är tillsammans med Davydenko de två säkraste spelarna på touren medan Cilic verkligen går för varje slag och kan spela med lite för små marginaler emellanåt.

Fernando Verdasco - Nikolay Davydenko
Vilken dag för tennisälskare! Verdasco-Davydenko är en i raden av trevliga matcher som det bjuds på. I denna drabbningen ska det verkligen bli intressant att se vad ryssen kan göra mot Verdasco. Jag tror att det kommer bli en riktigt tuff och lång match där det är omöjligt att sia om vem som segrar.
Verdasco har varit framme i kvartsfinal eller bättre i alla Mastersturneringar samt Australian Open i år, det är kanske ett tecken som talar för honom.

Robin Söderling - Rafael Nadal
Dagens höjdpunkt för oss svenskar! Come on Robin! Riktigt rolig match, antagonisterna ställs mot varandra igen men nu är förutsättningarna helt olika sedan senast. Då var Söderling i halvtaskig form och med brustet självförtroende, nu är han helt uppumpad av självförtroende och har riktigt gryende form.
Vet inte riktigt om det är möjligt men jag hoppas verkligen Söderling kan pressa världsettan. Det gäller för svensken att inte bli stressad av att väggen på andra sidan får tillbaka nästan alla bollar i spel utan det gäller att försöka fortsätta mala tunga slag.

Till sist måste jag bara få uttrycka min frustration över vad eurosport sysslar med. Det är ju helt j---a sjukt att dem sänder nån skitkass motorsport istället för tennis när den är som bäst. Va i h-----e har dem köpt rättigheterna till turneringen för?!!! Är det för att retas med oss tennisintresserade.. Aja, man kan väl bara skratta åt skämtkanalen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0