Juan Monaco i storform

Madrid Open
Andra omgången
Juan Monaco - David Ferrer 2-0 (6-4,6-4)
Novak Djokovic - Oscar Hernandez 2-0 (6-3,6-3)

Det var längesen man såg den argentinske grusspecialisten Juan Monaco prestera så bra tennis som han gör nu. Han slår seedade spelare på löpande band i Europas grusturneringar. I dag var det spanjoren David Ferrers tur att få känna på en bitter förlust mot "maskinen" från Argentina.
Matchen inleddes som rena rama berg- och dalbanan och servebreaken avlöste varandra på löpande band. Men det var till slut Monaco som kände för att kliva av karusellen och tog hem setet. I andra set var det bättre fokus i spelarnas servegame och Monaco lyckades bryta "muntergöken(?)" David Ferrers serve vid ett tillfälle vilket ledde till seger.
Fernando Verdasco får nog se upp en aning i tredje omgången då det är ju han som Monaco kommer att få möta.

Djokovic, stabil som ett bollplank
Ja, för tillfället är serben riktigt het och vore det inte för omutlige Nadal så hade Djokovic varit årets grusskungen. Han har radat upp finalplatser på gruset och vann i förra veckan turneringen på hemmaplan i Belgrad. Idag avverkade han Oscar Hernandez utan större bekymmer. Trots att "Noles" inte spelade på topp så vann han matchen i två raka set. Det syntes klart på spanjoren Hernandez att han var riktigt stressad av Djokovic säkerhet. Det ledde i sin tur till att spanjoren gick på för tidiga initiativ i duellerna och allt som oftast slog ut sig.
I nästa omgång så får Djokovic möta italienaren Andreas Seppi. Dem möttes så sent som förra veckan och då tappade faktiskt serben ett set till Seppi. Känns knappast som att det kommer upprepas nu i Madrid.
Slutligen måste jag tyvärr konstatera att Jeremy Chardy fick det för tufft mot Wawrinka, inte mycket att snacka om då äv

Här har ni resterande resultat från dagen:

Madrid Open
Andra omgången
Rafael Nadal - Jurgen Melzer 2-0 (6-3,6-1)
Juan Martin Del Potro - Tomas Berdych (6-2,4-1) uppgiven
Gilles Simon - Fabio Fognini 2-0 (6-3,6-2)
Nikolay Davydenko - Florent Serra 2-0 (7-5,6-3)
Stanislas Wawrinka - Jeremy Chardy 2-0 (6-4,7-5)
Philipp Kohlschreiber - Marin Cilic 2-1 (6-1,6-7(5),7-6(2))
James Blake - Ivo Karlovic 2-1 (6-7(4),6-4,7-6(4))
Andreas Seppi- Sam Querrey 2-1 (6-3,4-6,6-4)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0