Kungen stod pall för trycket

Masters Series Rom
Final
Rafael Nadal - Novak Djokovic 2-0 (7-6(2),6-2)

För tredje veckan i rad så får alltså spanjoren Rafael Nadal lyfta en segerpokal. Han sitter på tronen som ohotad grusmästare och frågan är om någon kommer att kunna besegra honom i år.
Ytterst tveksamt skulle jag vilja påstå, men om det är någon som skall rå på honom så är det dagens finalmotståndare Novak Djokovic. Han är faktiskt den enda i världen förtillfället som kan mäta sig med världsettan på grus. Faktum är att Djokovic är den enda spelaren som lyckats ta ett set av Nadal på gruset i år. Ett helt enastående facit från Nadals sida att bara ha tappat ett set på tre turneringar.
Jämför man Nadal med andra före detta grusmästare så står han nog fortfarande i en klass för sig. Det finns inte nog med superlativ som man kan säga om spanjoren, men omänsklig är nog det ord som passar bäst. Dagens seger var för övrigt den 30de raka segern på grus för honom.
Ska man säga ett par ord om dagens match så passar enastående, dramatisk och känslomässig väldigt bra in. Spanjoren rivstartade och snodde åt sig ett break redan i första gamet men Djokovic svarade med att bryta tillbaka när Nadal servade för setvinst vid ställningen 5-4. Första set fick sedan avgöras i tiebreak. Väl där lyckades Nadal hålla sig mer kall än Djokovic som var full av frustration. Världstrean avslutade setet med två minst sagt onödiga missar som banade väg för spansk setseger. Jag tycker det var väldigt synd för matchen att Nadal tog första set, matchbilden hade blivit helt annorlunda om serben hade vunnit.
Nu grävde serben ner sig lite i sin frustration även om han försökte och verkligen gav Nadal en bra match. Men när Nadal lyckades bryta fram till 4-2 i andra set så gick proppen ur och matchen dog väldigt snabbt igenom två raka game till spanjoren. Man kan ju undra lite hur världsettan känner efter en grusfinalseger, han utstrålar mycket glädje men man kan nästan tycka att han borde vara mer lättad. Pressen på honom är enorm och han förväntas verkligen vinna varje match. Man kan verkligen säga att han har mer att förlora än att vinna på gruset.
Det är bara till att lyfta på hatten för denna briljanta skapelse och tacka för underhållningen.

Är Nadal oslagbar på gruset?

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0