Kvartsfinalerna i gång

Efter att ha varit riktigt inaktiv igår och sent på det idag så känns det i alla fall som att det äntligen är dags att skriva något. Mastersturneringen i Madrid är i gång för fullt och för en timme sen inleddes kvartsfinalspelet med matchen Roger Federer - Andy Roddick. Här kommer mina tankar om varje match i turordning.

Roger Federer - Andy Roddick
Andra set är precis igång efter att Federer tog det första med 7-5. Helt planenligt alltså för schweizaren som  känns aningen starkare än Roddick på grus. Men än är det kanske för tidigt att räkna ut amerikanen som fick en dags extra vila igår efter att Nikolay Davydenko dragit sig ur på grund av en fotskada.

Novak Djokovic - Ivan Ljubicic
Kroaten Ljubicic har för tredje gången i år tagit sig till kvartsfinal i Masterssammanhang. Riktigt kul att se att den forne världsfyran hänger i och inte sätter fingrarna emellan. På sin väg till kvarten har han fått kriga en hel del, både mot Tsonga och igår mot Gilles Simon. I grå såg fransmannen Simon ut att gå mot en till synes enkel seger innan Ljubicic verkligen höjde sitt spel.
I dag lär dock Ljubicic var chanslös mot den kanske formstarkaste spelaren på touren(?). Nadal är klart bättre än Djokovic men den är ju vardagsmat för spanjoren som lyfter troféer lika ofta som en annan borstar tänderna. Serben vann i alla fall igår mot Seppi i två raka set utan att förta sig speciellt mycket. Spelet klingade inte heller riktigt men det är det som definerar en toppspelare, just styrkan att kunna vinna utan att spela på topp.

Rafael Nadal - Fernando Verdasco
Här har vi mötet som publiken först och främst längtar efter att få se. De två hemaspelarna kommer få göra upp inför fullsatta läktare på Center Courten precis när solen har lagt sig. Mer än så lär ju knappast behövas som tändvätska och det kommer säkerligen spruta adrenalin på banan.
Det syntes tydligt att Verdasco ville mycket igår men att det låste sig för honom spelmässigt, framförallt var det hans forehand som krånglade och det får den verkligen inte göra om han ska ha någon chans idag.
Nadal i sin tur kommer till matchen helt utvilad efter att även Kohlschrieber fick lämna W.O i går. Ytterst märkligt att två spelare tvingas dra sig ur i samma omgång. Men nu så lurar ju Franska Öppna runt hörnet och ingen vill väl komma halvskadad dit.

Andy Murray - Juan Martin Del Potro
Detta känns som den mest öppna matchen på pappret. Andy Murray är inte direkt känd för att vara någon bra grusspelare men har trots det tagit sig till kvartsfinal ganska komfortabelt. Argentinaren i sin tur var väldigt framgångsrik på gruset i fjol men har inte riktigt kommit upp i samma standard i år. Men nu verkar det som han hittat sitt sanna jag på gruset och han spelade väldigt bra i gårdagens match mot Stanislas Wawrinka.
Vågar knappt på att gissa vem som går segrande ur denna drabbning men om jag måste så tar jag Andy Murray, som kan bolla med nästan vem som helst i världseliten.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0