"Noles" kung i Belgrad

Serbia Open
Andra omgången
Novak Djokovic - Janko Tipsarevic 2-1 (6-2,4-6,6-0)
Victor Troicki - Marcel Granollers 2-0 (6-3,6-4)

Mörkret hade precis lagt sig över Belgrads centercourt och stjärnorna och strålkastarna lös ner mot den klarast lysande stjärnan av dem alla. Novak Djokovic, som själv kämpat hårt för att få hem en turnering till Serbien, inledde turneringen mot kompisen och landsmannen Janko Tipsarevic. Självklart var läktarna fulla med förväntansfulla fans och båda spelarna bjöd verkligen på en god match.
Djokovic inledde, som sig bör, klart starkast och rodde hem första set komfortabelt. Tipsarevic som verkade tagen av stundens allvar kom inte riktigt rätt till bollen och stod för många lätta missar. Det är i och för sig lätt hänt att en så pass explosiv spelare som Tipsarevic är kommer fel till en del bollar, då han satsar så hårt i varje slag.
Det kändes lite som att "Noles" vaggades in i en svag trygghet av överlägsenhet i andra set och överraskades av sin kompis nyfunna spel. Plötsligt så hittade nämligen Tipsarevic träffen. Världstrean kunde inte riktigt svara och Davis Cup-kompanjonen vann det andra setet med 6-4.
I det avgörande setet var Djokovic mer förberedd och la ner mer fokus på sitt fotarbete så han hann komma rätt till bollarna. Turneringsfavoriten rann ifrån på ett briljant sätt och nollade Tipsarevic i skiljesetet.
Måste säga att det var väldigt roligt att se matchen på det oranga gruset. Nu känns det ganska säkert att Djokovic kommer bärga titeln inför sina hemmafans.
Djokovic kommer även i nästa match stötta på en serb då Victor Troicki, till publikens stora glädje, vann sin match mot spanjoren Marcel Granollers i två raka set.

Största hotet mot Nadal i Roland Garros...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0