Ryssar vidare till semi

Estoril Open
Kvartsfinal
Nikolay Davydenko - Mardy Fish 2-0 (6-4,6-3)

BMW Open
Kvarsfinal
Mikhail Youzhny - Paul Henri Mathieu 2-1 (7-5.3-6,6-3)

Serbia Open
Kvartsfinal
Ivo Karlovic - Flavio Cipolla 2-0 (6-3,6-3)

Ryssland har haft ett tufft år på herrsidan, inte en enda ATP-titel har gått till någon rysk spelare hittills. Denna veckan ser det dock riktigt ljust ut då både Nikolay Davydenko och Mikhail Youzhny har tagit sig till semifinal i sina respektive turneringar. Youzhny var först ut med att slå ut fransmannen Mathieu i Munchen i en tuff tresetare. Ryssen Youzhny blixtrade till med riktigt fina raka enhandsbackhandslag emellanåt och hade allt som oftast svar på Mathieus tunga slag.
Davydenko i sin tur var alldeles för stabil för Mardy Fish och bollade lite med amerikanen. Även om Fish har varit ganska framgångsrik på gruset hittills i år så syntes det tydligt att han hade behövt ett snabbare underlag för att kunna hota den mycket bollsäkra ryssen.
Storservaren Ivo Karlovic hade inga problem med att slå den lille italienaren Flavio Ciolla i två raka set. Kroaten släppte bara en breakboll till Cipolla på hela matchen och den räddade han igenom en stenhård serve. Förutom den enorme kroatens serve så måste jag säga att hans forehand fungerade riktiga bra och likaså hans backhandslice. Det känns lite som att Karlovic grundspel utvecklas mer och mer för varje månad, verkligen kul att se.
Här kommer övriga resultat:

Estoril Open
Kvartsfinal
James Blake - Florent Serra 2-0 (6-4,6-1)
Paul Capdeville - Oscar Hernandez 2-1 (4-6,6-1,6-4)

BMW Open
Kvartsfinal
Daniel Brands - Potito Starace (6-4,1-1) uppgiven
Tomas Berdych - Lleyton Hewitt 2-1 (4-6,6-3,7-6(4))

Serbia Open
Kvartsfinal
Andreas Seppi - Marcos Daniel 2-0 (6-4,7-5)
Lukasz Kubot - Kristof Vliegen 2-0 (7-6(6),6-3)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0