Spänningen stiger

Om ungefär en timme drar dagens första semifinal i gång. Det är sex intressanta semifinaler som ska spelas i Munchen, Estoril och Belgrad. Jag skriver lite om varje match här under tänkte jag:

Estoril Open
Semifinal
Albert Montanes - Paul Capdeville
Capdeville har skrällt flera gånger om för att ta sig till denna semifinal, det var han som slog ut Nalbandian i första omgången. Den bedriften är riktigt stark även om jag fortfarande håller fast vid vad jag sa tidigare; Nalbandian ska inte kunna förlora en sådan match utan att om omständigheterna är speciella, jag tror inte han var speciellt sugen på att spela helt enkelt.
Albert Montanes är storfavorit i denna matchen efter att ha slått ut Gilles Simon i en riktigt tuff match igår. Capdevilles chans skulle vara om Montanes var sliten sedan matchen i går som tog uppemot tre timmar att spela.

Nikolay Davydenko - James Blake
James Blake har denna veckan gjort en riktigt fin turneringen med tanke på att grus är långtifrån hans bästa underlag. Jag är särskilt imponerad av att han lyckades kämpa ner hemmafavoriten Frederico Gil i en tuff tresetare i andra omgången. Gil trivs mycket bättre på gruset och hade dessutom publikens stöd i ryggen, imponerande av Blake måste jag säga.
Tyvärr så tar resan slut här moty Davydenko som nog kan förvänta sig en liknande matchbild som igår där Blake kommer att stå för de flesta misstagen. Det är roligt att se hur Davydenko kan spela i ett såpass bra tempo utan stå för knappt några lätta missar.

BMW Open
Semifinal
Mikhail Youzhny - Daniel Brands
Daniel Brands är verkligen veckans skräll i Munchen, han är 21 år och ligger för tillfället på en 141:a plats på världsrankingen. Verkligen starkt gjort av honom att ta sig till semifinal här inför sina hemmasupportrar. Han är 195 cm lång och har haft stor nytta av sin tunga serve som har fungerat perfekt för honom. Stämmer den lika bra idag så har han goda chanser att skrälla igen.
Youzhny kommer säkerligen vara väldigt taggad och hoppas säkert kunna ta sin första titel på ett och ett halvt år. Senaste titel kom i Chennai efter att han förnedrat Nadal och vunnit med 6-0,6-1 i finalen.
Värt att notera från den här drabbningen är att Daniel Brands gör sin första turneringen på ATP-touren för detta året. Fantastiskt kul för honom att ha nått så här långt.

Tomas Berdych - Jeremy Chardy
Båda två kommer till denna matchen med tunga ben efter att ha gått holmgång i kvartsfinalen mot respektive motståndare. Chardy utkämpade en härlig fight mot sugröret från Kroatien Marin Cilic och Berdych mötte meriterade Lleyton Hewitt.
Båda två vände även underläge med 1-0 i set och kommer till denna matchen med riktigt bra självförtroende. Själv tror jag på seger för fransmannen Chardy som är lite bättre skolad på grus.

Serbia Open
Semifinal
Ivo Karlovic - Lukasz Kubot
Varje turnering har denna veckan haft varsin skräll som tagit sig till semifinal. I Estoril så är det Capdeville, i Munchen är det Brands och här i Belgrad är det Lukasz Kubot. Polacken är en väldigt framgångsrik dubbelsegrare men i singel har han verkligen inte dragit till sig speciellt mycket uppmärksamhet. Inte förrän nu i alla fall då han skrällt ordentligt igenom att ta sig till semifinal.
Men ska man vara helt ärlig så har han haft väldigt tur med lottningen, i första matchen lottades han mot Zlatanovic som förmodligen fått wildcard tack vare sitt namn för hans tennis verkar inte vara mycket att hurra över. Han gick enkelt vidare och fick sedan möta Andreev, där borde såklart resan varit slut men Andreev fick kasta in handduken redan efter fem game och så var Kubot hastigt och lustigt klar för kvartsfinal. I kvarten slog han sedan Kristof Vliegen i två raka set.
I denna matchen kanske Kubot kan dra nytta av sina fina dubbelkvalitéer då han stöter på storservaren Ivo Karlovic. Returerna blir alltså nyckeln för att Kubot ska kunna ha någon chans att skrälla i denna matchen.

Novak Djokovic - Andreas Seppi
En väntad semifinal på pappret där Djokovic helt planenligt bör vinna och ta sig till morgondagens final. Mycket mer behöver väl egentligen inte sägas om denna drabbningen.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0