Spansk favorit utslagen

BMW Open
Andra omgången
Mikhail Youzhny - Nicolas Almagro 2-0 (7-6(2),6-4)
Marin Cilic - Philipp Kohlschreiber 2-0 (6-0,6-4)

Grusspecialisten Nicolas Almagro förlorade i två jämna set mot rutinerade Mikhail Youzhny i andra omgången av BMW  Open. Måste ha varit en riktigt skön seger för ryssen som har haft en tung start på året med bara två kvartsfinaler som bästa resultat. Han har även halkat ner till en 64:e plats på rankingen. Men nu verkar Youzhny ha fått lite ordning på grejerna och överraskade alltså genom att vinna matchen mot favorittippade Almagro i två raka set.
Första set fick avgöras i tiebreak, där drog Youzhny ifrån ordentligt och vann med 7-2. Andra set slutade sedan med seger i rysk favör med 6-4 där Youzhny utnyttjade ett servebreak på bästa möjliga sätt.
Kan även meddela att den kroatiske talangen Marin Cilic sopade banan med hemmaspelaren Philipp Kohlschreiber. Första set var en fullkomligt pinsam historia för tysken som inte fick med sig ett enda game. I andra set repade sig sedan Kohlschreiber en aning, men Cilic var helt enkelt för bra för hemmahoppet och vägrade släppa in tysken i matchen.
Ifrån Belgrad kan noteras att tredjeseedade ryssen Igor Andreev oturligt nog fick kasta in handduken redan efter fem games mot polacken Lukasz Kubot på grund av en revbensskada.
Övriga resultat från de tre turneringarna ser ut enligt nedan:

BMW Open
Andra omgången
Paul Henri Mathieu - Denis Gremelmayr 2-0 (6-1,6-4)

Estoril Open
Andra omgången
Paul Capdeville - Maximo Gonzalez 2-1 (2-6,6-2,6-3)
James Blake - Frederico Gil 2-1 (5-7,6-4,6-2)
Fabio Fognini - Gaston Gaudio 2-0 (6-3,6-4)

Serbia Open
Första omgången
Flavio Cipolla - Marcos Baghdatis 2-1 (1-6,6-3,6-1)
Andra omgången
Kristof Vliegen - Christophe Rochus 2-1 (3-6,6-4,6-3)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0