Tunga pjäser kvar i Madrid

Fyra av de fem främsta har lyckats ta sig hela vägen till semifinal i Madrids prestigefyllda Mastersturnering. Det är minst sagt upplagt för bra matcher när Djokovic dansar in i ringen mot Nadal och Del Potro hoppar in i tjurarenan mot Federer. Som vanligt blir det några ord om varje drabbning.

Rafael Nadal - Novak Djokovic
Att slå Nadal på grus är bara det en stor bedrift, men att göra det inför en kokande hemmapubliken är värt vilket bragdguld som helst. Men är det något som har nån chans så är det "Noles". Han har mött Nadal i två raka Mastersfinaler och varit uppe och hotat honom i båda. Det tror jag har skapat stor respekt hos Nadal som vet att han kan bli tvungen att krama ut det allra bästa av sitt spel.
Om framförallt Djokovic når upp till en hög spelnivå kommer detta att bli en fantastisk match, det vore hur häftigt som helst om serben fick sätta pricken över i:et och ta sin första grusseger över världsettan idag.

Roger Federer - Juan Martin Del Potro
Del Potro kommer göra allt som står i sin makt för att hindra schweizaren för att nå sin första Mastersfinal för året. Säsongen har hittills varit en besvikelse för Federer som varit i tre Mastersseries semifinaler och åkt på stryk i alla. Han jagar nu revansch och kommer att vara lika mycket taggad som Henke Fridlund är på facebook!
Men det är absolut ingen enkel uppgift för Federer att ta sig förbi Del Potro, argentinaren var kanske den spelaren som imponerade mest av alla igår när  vevade ut Murray från sida till sida.
Även denna kvällsmatch kommer bli ruskigt sevärd så jag hoppas att ni sitter limade framför TV:n.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0