Underhållande kvartsfinaler

Masters Series Rom

Kvartsfinaler

Novak Djokovic - Juan Martin Del Potro 2-0 (6-3,6-4)

Roger Federer - Mischa Zverev 2-0 (7-6(3),6-2)
Rafael Nadal - Fernando Verdasco 2-0 (6-3,6-3)
Fernando Gonzalez - Juan Monaco 2-1 (2-6,6-3,6-4)


Djokovic först ut med bländande spel

Fantastiskt är bara förnamnet på hur man förklara dagens matcher. Kvartsfinalerna fick en rivstart när Djokovic bjöd på riktigt bra tennis mot Juan Martin Del Potro som inte hade mycket att säga till om.

Serben tillät bara sydamerikanen att bryta hans serve en enda gång och det var i Djokovic första servegame. Därefter servade världstrean riktigt bra och spelade riktigt stabilt från baslinjen. Del Potros frustration gick inte att ta miste på då han inte bjöds på några enkla poäng samtidigt som han själv bjöd på en del onödiga missar från bakplan. Formstarke Djokovic säkrade sin plats i semifinalen på fjärde matchbollen och man kunde se hur han utstrålade lättnad efter att Del Potro skickat en backhand i nät.

Zverev bjöd upp till dans

Mischa Zverev är ett namn som är värt att lägga på minnet. Han spelade nämligen fantastiskt underhållande tennis med mycket serve-volleyspel och bjöd världstvåan Roger Federer på en riktigt tuff fight.

Det var speciellt i första set som tysken var väldigt framgångsrik och tillät inte Federer att bryta hand serve en enda gång och tog därmed setet till tiebreak då Federer också lyckades med att vinna alla sina servegame. Väl där spelade schweizarens rutin en stor roll och han kunde lyckades ta till vara på sin tredje setboll och vinna med 7-3. I andra set mattades Zverev av en aning och Federer lyckades bryta hans serve redan i första gamet. Därefter var det inget snack om saken och nygifte Federer vann komfortabelt med 6-2.

Federer får nu möjligheten att ta revansch på 21-årige Novak Djokovic som vann deras senaste möte i semifinalen i Miamis mastersturnering för en månad sen.

Världsettan klar för semifinal

Det blev inte helt oväntat Rafael Nadal som gick segrande ur det helspanska kvartsfinalmötet i Rom. Nadal har ett enastående facit på grus med endast fyra förluster sedan år 2004 och det är inte mycket som tyder på att det ska komma ytterligare en förlust i denna mastersturnering.

Verdasco var annars den som inledde matchen klart starkast med väldigt aggressivt spel och såg ut att kunna hota vinstmaskinen Nadal som enligt mitt tycke spelade lite väl passivt i inledningen. Sjundeseedade Verdasco hade också två breakbollar vid ställningen 2-1 men lyckades inte ta till vara på dem. Nadal jobbade sig in i matchen och det var istället han som lyckades bryta Verdasco serve först vid ställningen 3-3. Han vann sedan sitt servegame enkelt och bröt sedan återigen landsmannens serve för att vinna setet med 6-3.

Efter första set kändes Fernando Verdasco aningen uppgiven och Nadal höll sig fokuserad och vann även det andra setet med 6-3.

Stor underhållning i kvällsmatch

Precis som jag förutspådde så blev matchen mellan Fernando Gonzalez och Juan Monaco den tuffaste för dagen. Båda spelarna bjöd på briljant tennis och publiken som stannat för att se matchen under strålkastarljuset fick verkligen valuta för pengarna.

Det var Monaco som startade matchen bäst och sedermera vann första set tämligen enkelt med 6-2. Efter det så jobbade sig Gonzalez in i matchen och fick mer "credit" för sin tunga forehand. Han lyckades vinna de två efterföljande seten med 6-3 samt 6-4. Det tredje och avgörande setet bjöd på en hel del dramatik då först Juan Monaco såg ut att kunna bryta chilenarens serve, men Gonzalez redde ut stormen på ett fint sätt och lyckades senare ta tillvara på sin andra breakchans vid ställningen 4-4. Därefter servade han hem matchen på ett majestätiskt sätt och fick välförtjänta applåder från publiken.

Jag skrev i förra veckan att jag hoppades på ett finalmöte mellan Gonzalez och Nadal i Barcelona men då föll tyvärr Gonzalez lite snöpligt i en tuff tresetare mot grusspecialisten David Ferrer. Därför tycker jag det var extra skoj att det var Gonzalez som lyckades gå segrande ur dagens tuffa batalj och sedermera får möta Nadal i morgondagens semifinal.

Ska Fernando Gonzalez kunna hota världsettan Nadal?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0